Bart Nolte
Bart Nolte
Beeld: Golfsupport.nl

Nolte en McCart winnen IDSO

7 juli 2018 Redactie GOLF.NL

International Dutch Senior Open

Bart Nolte eindigde door een slotronde op de eerste plaats in het kampioenschap op de Rosendaelsche Golfclub. Zijn totaal na 54 holes was zeven boven par: 74, 73 en 76 slagen. Nolte werd vorig jaar tweede. De Amerikaan Douglas Williams en Pieter van Steenbergen van de Koninklijke Haagsche deelden de tweede plaats met +11. 

Bij de dames won Tita McCart die voor de Nederlandse vlag speelde met +19 (77-79-79). McCart won ook in 2016. Tweede werd Emmy Engel van de Rosendaelsche met +24 en derde Nan Croockewitt van de Hilversumsche met +26.

Vorig jaar op de Haagsche won Van Steenbergen met +10 over 54 holes. Bij de dames won de Belgische Isabelle Dumont in 2017 met 19 boven par over drie ronden. 

Eindstanden.

Luxembourg Ladies' & Men's Amateur Championship 

Op Golf Club Grand Ducal heeft Ricky Sanders het Luxemburg amateurkampioenschap gwonnen met een totaal van -5. Bij de vrouwen werd Anouk Sohier. In de reguliere wedstrijd eindigde ze op -6; ze verloor een play-off om de eerste plaats.

Broekpolder International Open 

Het Broekpolder International Open, een wedstrijd van de ProGolf Tour, is zaterdag gewonnen door de Fransman Nicolas Maheut. Maarten Bosch, die met -5 over 54 holes gedeeld vierde werd, was de beste Nederlander op de baan in Vlaardingen. Lees hier meer.

Belgian International Golf Championship Boys & Girls U14

Hidde van Breukelen was de beste Nederlander in het Belgian Boys & Girls Under 14 op Royal Waterloo Golf Club in Brussel; hij werd gedeeld 16de. Bij de meisjes waren Lilly More Mahadewswing en Rosanne Boere de beste speelsters. In het landenklassement werd het tweede team van Nederland negende en het eerste team vijftiende. De individuele winnaars: de Sloveense Pia Babnik en de Fransman Augustin Lefebvre.

Eindstanden.

Arnold Palmer Cup

Amerika heeft de Arnold Palmer Cup gewonnen. De Nederlandse Dewi Weber, die uitkwam voor 'de rest van de wereld', verloor haar single op de laatste hole. De eindstand was 38,5-21,5 en Annika Sörenstam reikte de beker uit aan Team USA. 

De Palmer Cup werd gespeeld op Evian Resort Golf Club in Frankrijk. Het is een jaarlijkse wedstrijd tussen de beste Amerikaanse en beste Europese universiteitsgolfers. Het matchplay-toernooi bestaat sinds 1997. Dit jaar strijdt Amerika voor het eerst tegen de beste golfers uit Europa en de rest van de wereld. En dit jaar doen voor het eerst vrouwen mee. Elk team heeft 24 spelers: twaalf mannen en twaalf vrouwen. Oud-deelnemers zijn Jon Rahm, Rickie Fowler, Francesco Molinari, Hunter Mahan, Graeme McDowell en Matt Kuchar.

Uitslagen.

Lees meer over

Amateurs