Wereldrecord Fastest Hole Of Golf

Nieuw record snelste hole in golf

7 februari 2018 Redactie GOLF.NL
Een record van Ian Poulter, Tyrrell Hatton, Matt Fitzpatrick en Matthew Southgate is gebroken door een groepje Amerikaanse debutanten op de PGA Tour.

Wat in Europese (Engelse) handen was is nu van de Amerikanen. Maar het is geen Ryder Cup, het is maar een Guinnes-record. 

Bij het wereldrecord 'snelste hole in golf, vier personen' is de uitdaging om een hole van minimaal 500 yards (457 meter) met vier mensen zo snel mogelijk te spelen. Niet individueel maar als groep. De een staat op de tee, de ander op de fairway, de andere twee bij de green.

Een groep rookies van de PGA Tour is er zo in geslaagd om de 17de hole van Palm Desert Country Club (Californië) in 27,88 seconden te spelen. Hun namen: Tom Lovelady, Lanto Griffin, Andrew Yun en Stephan Jaeger. 

De vier zijn vertegenwoordiger van een Amerikaanse app, 18Birdies, dus er zat een commercieel tintje aan de recordpoging. Maar het blijft knap. 

Bekijk het nieuwe wereldrecord boven dit artikel. Hieronder is een filmpje te zien van het oude record dat op naam stond van Ian Poulter, Tyrrell Hatton, Matt Fitzpatrick en Matthew Southgate. Hun tijd (twee maanden geleden) was 32,70 seconden.


Lees ook: Het record in de categorie 'snelste hole in golf, individueel' is verbeterd.