Jerry Ji

Wie speelt waar? Week 52

25 december 2018 Redactie GOLF.NL
Een voorbeschouwing op de belangrijkste toernooien van deze week. Zodra de toernooien begonnen zijn kunnen de scores gevolgd worden door op de leaderboards te klikken.

28 - 30 december, Amateurs, Orlando International Amateur,  Orange County National Golf Center & Lodge.

Ja, er wordt nog gegolft in de allerlaatste dagen voor het nieuwe jaar. In Florida wordt het Orlando International Amateur gespeeld, een groot internationaal 54-holes strokeplay-toernooi voor amateurs. Op twee banen van Orange County National Golf Center & Lodge, Panther Lake and Crooked Cat, komen 204 spelers aan de start. We noemen het toernooi omdat Jerry Ji een van die 204 spelers is. Vorige week speelde Ji ook in Florida, toen miste hij de cut in het South Beach International Amateur. Er staat nog een Nederlander op de startlijst, Raj Ghosh die in de VS golf en studie combineert. 

Leaderboard

Jerry Ji kreeg onlangs de Golf Award voor het talent van het jaar. Marcel Maijer zocht Jerry op en liet de Nederlandse topamateur reageren op uitspraken die hij in 2014 deed. Klik hier om het leuke filmpje te bekijken. 

European Tour 

De European Tour gaat 16 januari weer verder met het Abu Dhabi HSBC Championship dat voor het eerst een Rolex Series toernooi is met een prijzengeld van zeven miljoen dollar. Joost Luiten is van de partij en hij kan zijn borst nat maken want het deelnemersveld is ijzersterk met mannen als Brooks Koepka, Dustin Johnson, Tommy Fleetwood en Henrik Stenson. Luiten speelt vervolgens ook in Dubai en een week later in het nieuwe Saudi International. 

Kalender European Tour

De European Tour vroeg een aantal toppers wat ze heel graag voor kerst zouden willen krijgen van een collega...


PGA Tour 

De PGA Tour is er al heel vroeg bij in 2019. Op 3 januari begint op Hawai het Sentry Tournament of Champions, de traditionele jaaropener waar alleen de toernooiwinnaars van het afgelopen seizoen mogen starten. Heel even ging het gerucht dat Tiger Woods een weekje golfen op de prachtige Plantation Course in Kapalua ook wel zag zitten maar Woods die al heeft aangegeven minder toernooien te spelen om zijn kwetsbare lichaam te ontzien, stelt zijn seizoenstart nog even uit. Woods heeft tot op heden alleen bevestigd het Genesis Open (14-17 februari) te spelen, maar de kans is groot dat hij al eerder aan de start komt in het Farmers Insurance Open (24-27 januari). 

Kalender PGA Tour

Er werden in 2018 weer aardig wat 'walking-in' putts gemaakt...

 

LPGA Tour/Anne van Dam 

Het eerstvolgende toernooi voor Anne van Dam is het Fatima Bint Mubarak Ladies Open in Abu Dhabi, een toernooi van de Ladies European Tour dat op 10 januari begint. De 23-jarige Arnhemse speelt in 2019 voornamelijk op de LPGA Tour waar een recordprijzengeld te verdienen valt. Klik hier voor 'Van Dam speelt voor 70 miljoen'. Na Abu Dhabi gaat Van Dam naar Australië voor twee toernooien van de LPGA Tour, het Vic Open (4-7 februari) en het Australian Open (14-17 februari).

Kalender LPGA Tour