Pasqualle Coffa
Pasqualle Coffa
Beeld: Golfsupport.nl

Coffa 66ste in Tour School

20 december 2018 Redactie GOLF.NL
Pasqualle Coffa is donderdag in de Qualifying School van de Ladies European Tour op de 66ste plaats geƫindigd. Omdat ze de cut haalde in het kwalificatietoernooi is ze verzekerd van beperkte speelrechten op de Europese Tour in 2019.

Pasqualle Coffa speelde de vijfde en laatste ronde van de Lalla Aicha Tour School in 74 slagen. Van de 68 speelsters die de cut haalden in de vijfdaagse finale van deze Qualifying School eindigde de Nederlandse op de 66ste plaats.

De beste vijf speelsters hebben een Tourkaart veroverd waarmee ze in 2019 alle toernooien van de Ladies European Tour (LET) kunnen spelen. Nummer 6 tot en met 25 wonnen ook een goede kaart maar met iets minder speelrechten. Nummer 26 tot en met 68 hebben een 'deelkaart' (beperkte speelrechten) veroverd. 

Hoe hoger Coffa donderdag was geëindigd, hoe beter haar speelrechten op de LET zouden zijn geweest. Maar door het halen van de cut heeft ze volgend jaar in elk geval speelrechten op het hoogste Europese niveau. En ze heeft door haar deelname aan de Tour School-finale een goede kaart veroverd voor de LET Access Series, een divisie onder de LET.

De 22-jarige amateur van de Eindhovensche Golf haalde woensdag knap de cut door haar ronde birdie-birdie-par te eindigen. Zo zat Coffa net bij de beste zestig speelsters plus ties die ronde vijf mochten spelen. 

De Nederlandse Anne van Dam speelt in 2019 hoofdzakelijk op de LPGA Tour maar zal ook wedstrijden van de LET spelen. 

De finale van de Qualifying School is gespeeld op Palm Golf Ourika en Amelkis Golf Club in Marokko. Bronte Law uit Engeland won met een totaal van 26 onder par. De Belgische Leslie Cloots werd gedeeld 17de en landgenote Chloe Leurquin gedeeld 27ste.

Leaderboard finale Tour School.

Laatste nieuws

Geen nieuws gevonden

Lees meer over

LET