Pasqualle Coffa
Beeld: Golfsupport.nl

Wie speelt waar? Week 51

18 december 2018 Redactie GOLF.NL
Een voorbeschouwing op de belangrijkste toernooien van deze week. Zodra de toernooien begonnen zijn kunnen de scores gevolgd worden door op de leaderboards te klikken.

16 - 20 december Ladies European Tour, Finale Qualifying School, Amelkis Golf Club Marrakech, Marokko. 

Pasqualle Coffa begon zondag aan de finale van de Qualifying School van de Ladies European Tour. In het toernooi over vijf ronden verdient de top-25 een Tourkaart voor de Ladies European Tour in 2019. Voor Coffa is het eerst zaak de cut te overleven. De top-60 na vier ronden mag door naar de slotronde en de speelster van de Eindhovensche Golf staat na drie ronden (73-74-76) rond de 75ste plaats.

Leaderboard

European Tour 

De European Tour gaat 16 januari weer verder met het Abu Dhabi HSBC Championship dat voor het eerst een Rolex Series toernooi is met een prijzengeld van zeven miljoen dollar. Joost Luiten is van de partij en hij kan zijn borst nat maken want het deelnemersveld is ijzersterk met mannen als Brooks Koepka, Dustin Johnson, Tommy Fleetwood en Henrik Stenson. Luiten speelt vervolgens ook in Dubai en een week later in het nieuwe Saudi International. 

Kalender European Tour

De laatste hole-in-one in 2018 op de European Tour werd afgelopen week gemaakt op Leopard Creek en leverde een mooie auto op... 

PGA Tour 

De PGA Tour is er al heel vroeg bij in 2019. Op 3 januari begint op Hawai het Sentry Tournament of Champions, de traditionele jaaropener waar alleen de toernooiwinnaars van het afgelopen seizoen mogen starten. Heel even ging het gerucht dat Tiger Woods een weekje golfen op de prachtige Plantation Course in Kapalua ook wel zag zitten maar Woods die al heeft aangegeven minder toernooien te spelen om zijn kwetsbare lichaam te ontzien, stelt zijn seizoenstart nog even uit. Woods heeft tot op heden alleen bevestigd het Genesis Open (14-17 februari) te spelen, maar de kans is groot dat hij al eerder aan de start komt in het Farmers Insurance Open (24-27 januari). 

Kalender PGA Tour

De PGA Tour publiceerde afgelopen week op Youtube een mooi portret van Ernie Els, in 2019 de captain van het internationale team in de Presidents Cup. 

LPGA Tour/Anne van Dam 

Het eerstvolgende toernooi voor Anne van Dam is het Fatima Bint Mubarak Ladies Open in Abu Dhabi, een toernooi van de Ladies European Tour dat op 10 januari begint. De 23-jarige Arnhemse speelt in 2019 voornamelijk op de LPGA Tour waar een recordprijzengeld te verdienen valt. Klik hier voor 'Van Dam speelt voor 70 miljoen'. Na Abu Dhabi gaat Van Dam naar Australië voor twee toernooien van de LPGA Tour, het Vic Open (4-7 februari) en het Australian Open (14-17 februari).

Kalender LPGA Tour