Abe Jan ter Beek - 'Mr Competitie' - over de poule-indeling van de NGF Competitie

Poule-indeling NGF Competitie is bekend

5 december 2018 Redactie GOLF.NL
Sinterklaas is een spannende dag voor kinderen maar ook voor competitiespelers... Op de verjaardag van de goedheiligman wordt de poule-indeling van de NGF Competitie bekendgemaakt. De indeling is woensdag om 17 uur gepubliceerd.
Elk jaar wordt rond Sinterklaas - en de laatste jaren óp Sinterklaas - de poule-indeling van de NGF Competitie bekendgemaakt. Zodra de indeling online staat, weten competitiespelers tegen welke clubs ze gaan strijden en op welke banen ze gaan spelen. 

De indeling is woensdag om 17 uur gepubliceerd. In de video boven dit artikel vertelt 'Mr Competitie' Abe Jan ter Beek heel kort over de jaarlijkse indeling. 

Klik hier voor de indeling van alle competitieteams

Ook dit jaar is er weer een lichte stijging (22 teams) van het aantal competitieteams. In 2018 deden 2450 teams en in 2019 zullen 2472 teams met elkaar de sportieve strijd aangaan.  De drie jaar geleden ingezette verschuiving naar competities met minder holes zet door: waarbij er meer teams zijn die verschuiven van 36 holes naar 27 holes (dames en heren) dan bij de senioren van 27 holes naar 18 holes. Lees meer op ngf.nl.

Data

De hoofdklasseteams komen voor het eerst in actie op zaterdag 23 maart. De kruisfinales worden gespeeld op 25 en 26 mei. De zondagteams beginnen op 31 maart en voor de dinsdag-, donderdag- en vrijdagteams begint de NGF Competitie in april.

Klik hier voor een overzicht van de speeldata

In 2018 werden de dames van Noordwijk en de heren van Houtrak landskampioen in de hoofdklasse.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

}