Vlnr Dewi Weber, Zhen Bontan, captain Myrte Eikenaar en Romy Meekers
Bontan en Meekers op de range
Coach Niels Kraaij
Coach Dewi-Claire Schreefel en captain Myrte Eikenaar
Captain Myrte Eikenaar, Zhen Bontan, Romy Meekers en coach Niels Kraaij
Vlnr Dewi Weber, Romy Meekers & Zhen Bontan

Goede tweede dag van Oranje op WK

30 augustus 2018 Redactie GOLF.NL
Goede scores van Oranje op dag twee van het WK voor vrouwen in Ierland. Nederland is één plaats omhoog geschoven, naar de gedeelde 17de plaats.

Het Nederlandse team - Romy Meekers, Zhen Bontan en Dewi Weber - was na dag één gedeeld 18de. Op de Montgomerie Course van Carton House maakte Bontan toen 72 (par) en Meekers 75. De derde score (77 van Dewi Weber) mocht weggestreept worden.

Donderdag, dag twee, speelde Oranje op de O’Meara Course van Carton House (par 73), een baan die iets gemakkelijker is. De scores:

  • Romy Meekers 71 (-2)
  • Zhen Bontan 72 (-1)
  • Dewi Weber 73 (par)

Elke dag tellen de twee beste scores. Met een dagteamscore van -3 is Nederland na 36 gelijk par. Nederland is met par gedeeld 17de. Amerika gaat met een teamscore van -18 aan de leiding. Korea is tweede met -17 en Japan derde met -15. 

'Het zag er even uit alsof het een slechte dag zou worden, maar het werd omgebogen in een redelijke dag', zegt coach Niels Kraaij. 'We stonden op een gegeven moment even 28ste en hebben wat slagen laten liggen in het middenstuk, terwijl het windstil was, een prima dag om te scoren. Gelukkig had Zhen een goede finish - birdie, par, birdie, birdie - en Romy ook - birdie, par, birdie, par, birdie, par.'

'Met een dagscore van -3 houden we aansluiting met de landen in de top 10', aldus coach Kraaij. 'Er is hard gevochten maar er zit meer in. We hebben gisteren zeker twee slagen verloren en vandaag ook. Op de O'Meara Course houd je op veel holes wedge over en er kan laag gescoord worden, dat zie je aan wat Amerika vandaag heeft gedaan, een dagscore van -8.'

Tas terug

Er is goed nieuws: de tas van Dewi Weber is weer opgedoken. Weber speelde op dag één en twee noodgedwongen met nieuwe clubs omdat haar set op weg van de VS naar Ierland was kwijtgeraakt. Weber speelde vorige week met succes Stage I van de LPGA  Qualifying School.

'We hebben gehoord dat de tas nu op Dublin Airport is', aldus Kraaij. 'Dat is een half uur hiervandaan. We kunnen de tas en goede scores van Dewi goed gebruiken, want ook al is de nieuwe set speciaal voor Dewi in elkaar gezet, de clubs voelen toch niet precies hetzelfde aan als haar oude clubs.'

Over het WK

Aan het WK voor vrouwen doet dit jaar een recordaantal van 57 landen mee. Er wordt gespeeld op de Montgomerie Course en de O’Meara Course van Carton House. In het WK wordt vier dagen 18 holes strokeplay gespeeld en na iedere dag mag de slechtste van de drie scores worden geschrapt. 

Het team van Oranje wordt gecoached door Niels Kraay en Dewi-Claire Schreefel. Myrte Eikenaar is captain. 

Het WK, georganiseerd door de International Golf Federation, wordt om de twee jaar gespeeld, afwisselend in drie geografische zones: Azië-Pacific, Amerika of Europa-Afrika. In 2016 in Mexico eindigde Nederland met Roos Haarman, Zhen Bontan en Dewi Weber op de dertigste plaats.

Team Leaderboard.

Individueel Leaderboard.

Lees meer over

Amateurs