Captain Myrte Eikenaar, Zhen Bontan, coach Niels Kraaij en Romy Meekers wachten bij hole 18 op Dewi Weber
Beeld: GOLF.NL

Oranje 18de na dag 1 WK

29 augustus 2018 Redactie GOLF.NL
Na de eerste dag van het WK voor vrouwen bezet Nederland de achttiende plaats. Het gat met de top-10 bedraagt vier slagen.

Nederland met Romy Meekers, Zhen Bontan en Dewi Weber speelde de eerste dag van het WK voor landenteams op de Montgomerie Course van het net even buiten Dublin gelegen Carton House. Zhen Bontan tekende met een ronde 72, gelijk par, voor de beste score. Romy Meekers kwam tot 75 slagen (+3) en Dewi Weber maakte 77 (+5). In het WK wordt vier dagen 18 holes strokeplay gespeeld en na iedere dag mag de slechtste van de drie scores worden geschrapt. Met +3 als teamscore staat Nederland op de met Zwitserland, Thailand, België, Denemarken en Zweden gedeelde achttiende plaats. 

Nieuwe clubs

Niels Kraaij, samen met Dewi Claire Schreefel coach van Oranje, toonde zich niet ontevreden. 'Er had iets meer ingezeten, maar met +3 hebben we het niet slecht gedaan. Zhen was met gelijk par gewoon goed. Op hole 18 maakte ze nog een birdie om op gelijk par te eindigen, dat was een bonus. Romy heeft heel hard gevochten. Ze sloeg een paar mindere ijzers maar wist toch een +3 binnen te brengen. Dewi had het zwaar, ze had nog last van een jetlag en ze moest natuurlijk wennen aan de nieuwe clubs.' 

Weber vloog nadat ze in Californië Stage I van de LPGA  Qualifying School had overleefd met Ethiopian Airlines vanuit Amerika naar Dublin. Ze kwam maandagavond aan maar haar golftas is nog steeds zoek. Kraaij: 'Titleist heeft een compleet nieuwe set gemaakt voor Dewi, echt top. Ze heeft er vanochtend voor de ronde nog even mee kunnen inslaan. De clubs hebben exact dezelfde specs als haar eigen set, maar het voelt toch altijd net anders. Morgen zal Dewi weer wat fitter zijn en iets meer gewend aan de clubs, hopelijk zit er dan een betere score in. Morgen spelen we op de O'Meara Course, de makkelijkere van de twee banen, een teamscore onder par moet mogelijk zijn.'

Aan kop na de eerste dag gaat Japan met een teamscore van -8. China is tweede op twee slagen achterstand. Duitsland, Oostenrijk en Zuid-Korea delen met -4 de derde plaats.

Recordaantal

Aan het WK voor vrouwen doet dit jaar een recordaantal van 57 landen mee. Er wordt gespeeld op de Montgomerie Course en de O’Meara Course van Carton House. Het WK, georganiseerd door de International Golf Federation, wordt om de twee jaar gespeeld, afwisselend in drie geografische zones: Azië-Pacific, Amerika of Europa-Afrika. In 2016 in Mexico eindigde Nederland met Roos Haarman, Zhen Bontan en Dewi Weber op de dertigste plaats.

Team Leaderboard

Individueel LeaderboardLees meer over

Amateurs