wil besseling
Wil Besseling
Beeld: Golfsupport.nl

Besseling en Saxton in top 10

19 augustus 2018 Redactie GOLF.NL
In de Northern Ireland Challenge zijn Wil Besseling en Reinier Saxton op de negende plaats geëindigd. Besseling en Daan Huizing vielen op door een slotronde in 63 slagen, de beste score van de dag.

Daan Huizing speelde vroeg op de dag een prachtige slotronde in 63 slagen (-8), de beste ronde van de week. Hij maakte negen birdies, waarvan zes op de eerste negen, en een bogey. Huizing werd met -10 na 72 holes gedeeld 19de.

Na Huizing kwam ook Wil Besseling binnen met 63 slagen. De Noord-Hollander was acht onder na 12 holes. Hij maakte in het resterende deel van zijn ronde een bogey op 15 en een birdie op 18. Besseling werd gedeeld negende. Reinier Saxton maakte 67 en eindigde net als Besseling op 14 onder par voor het toernooi. Lars van Meijel (68 op zondag) eindigde als gedeeld 16de.

Robbie van West maakte op de slotdag 74, zakte zo'n 20 plaatsen en eindigde op de gedeelde 57ste plaats. Jurrian van der Vaart, de zesde Nederlander in het toernooi, miste de cut in Ballymena.

Het toernooi van de Challenge Tour werd gewonnen door de Schot Calum Hill die op de slotdag rondging in 64 slagen voor een totaal van -19.

Op de jaarranglijst was Huizing voor het NI Open 25ste, hij is nu nummer 24. Wil Besseling is van de 37ste naar de 33ste plaats gestegen. Darius van Driel is 42ste, Saxton 50ste, Lars van Meijel 121ste, Van der Vaart 138ste en Robbie van West 172ste. 

LeaderboardJaarranglijst Challenge Tour.

European Tour 

In de Nordea Masters eindigden Paul waring en Thomas Aiken op de eerste plaats met 14 onder par. De Engelsman Waring won de play-off tussen de twee. Het is zijn eerste zege op de European Tour en hij boekte de overwinning in zijn 200ste wedstrijd.

De Deen Thorbjorn Olesen werd vierde op Hills GC in Zweden. Hij staat daardoor nu in de ranglijst van acht Europese spelers die zich plaatsen voor de Ryder Cup, ten koste van Ian Poulter. Maar de kwalificatie eindigt pas op 2 september.

Leaderboard. Race to Dubai.


Lees meer over

Challenge Tour