Anne van Dam
Anne van Dam
Beeld: Golfsupport.nl

Van Dam stijgt naar 24ste plek

19 augustus 2018 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam maakte zaterdag een grote sprong in het klassement van het Firekeepers Hotel Championship van de Symetra Tour. Met 18 holes te spelen en een totaal van -3 staat ze op de gedeeld 24ste plaats.

Wegens onweer duurde het even voordat Van Dam haar eerste ronde kon uitspelen. Ze tekende na de onderbreking - Van Dam stond 75ste met +1 - voor een 71 (-1). 

In de tweede ronde later op de dag speelde de Nederlandse goed. Dankzij vier birdies en twee bogeys noteerde ze een 70 (-2) voor een totaal van -3 na 36 holes. 

Met die score staat de Arnhemse op de gedeeld 24ste plaats, vijf slagen achter Silvia Cavalleri die met -8 alleen aan de leiding gaat. 

Leaderboard. Money List.

Amateurs, The Boys and Girls' Amateur Championship

Jerry Ji is vrijdagmiddag uitgeschakeld in de achtste finale van het Brits Open voor Boys. Hij kwam van alle Nederlandse deelnemers het verst. Kiet van der Weele werd uitgeschakeld in de eerste ronde. Felix van Dijk en Jorden Bing Jurriens plaatsten zich niet voor de matchplay-ronden. De Boys speelden op Royal Portrush and Portstewart in Noord-Ierland.

Danielle Modder, Daphne van Son, Lizzy Peeters en Lauren Holmey haalden de matchplay-fase op Ardglass GC in Noord-Ierland maar werden in de eerste ronde verslagen.

Uitslagen Boys / Girls.

Challenge Tour

Reinier Saxton is na 54 holes van het Northern Ireland Open op Galgorm gedeeld 8ste en daarmee de beste Nederlander.

Leaderboard.