De schitterende baan van Royal Portrush.

Wie speelt waar? Week 33

14 augustus 2018 Redactie GOLF.NL
Een voorbeschouwing op de belangrijkste toernooien van deze week. Zodra de toernooien begonnen zijn kunnen de scores gevolgd worden door op de leaderboards te klikken.

16 – 19 European Tour, Nordea Masters, Hills GC, Gotenborg. Prijzengeld: € 1.500.000 Leaderboard

16 – 19 PGA Tour, Wyndham Championship, Sedgefield CC, Greensboro, NC, Verenigde Staten. Prijzengeld: $ 6.000.000 Leaderboard

16 – 19 Challenge Tour, Northern Ireland Open, Galgorm, Ballymena, Verenigd Koninkrijk. Prijzengeld: € 180.000 Leaderboard

17 – 19 Symetra Tour, Firekeepers Casion Hotel Championship, Battle Creek, Michigan. Prijzengeld: $ 100.000 Leaderboard

16 – 18 ProGolf Tour, Starnberg Open, Golf Club Starnberg, Starnberg. Prijzengeld: € 30.000 Leaderboard

17 – 19 Amateurs, NK Matchplay, Twentsche Golfclub, Delden. Uitslagen

15 – 17 LET Access Series, Bossey Ladies Championship (Joyce Chong & Pasqualle Coffa), Country Club de Bossey, Bossey, Frankrijk. Prijzengeld: € 30.000 Leaderboard

14 – 19 Amateurs, The Boys Amateur Championship, Royal Portrush and Portstewart, Noord-Ierland Leaderboard

14 – 18 Amateurs, The Girls' Amateur Championship, Ardglass Golf Club, Noord-Ierland Leaderboard

16 – 19 European Tour, Nordea Masters, Hills GC, Gotenborg. Prijzengeld: € 1.500.000 

Na het laatste major van het jaar (klik hier voor beelden van de sublieme slotdag) strijkt de European Tour neer in Zweden voor de Nordea Masters. Het is de eerste keer dat het toernooi op de Hills GC wordt gespeeld. De grote afwezigen in eigen land zijn Alex Noren en Hernik Stenson, die zijn titel verdedigt op de PGA Tour (zie onder).  

Majorwinnaar Martin Kaymer is wel van de partij en potentieel Ryder Cup speler Thorbjorn Olesen ook. Alexander Levy, Andrew 'Beef' Johnston, Eddie Pepperell zijn andere Europese namen van enig formaat op de startlijst. Vorig jaar won Renato Paratore op Barsebäck Golf and Country Club in Malmo. Het is even geleden dat het toernooi aan de westkust in Goteborg werd gespeeld, om precies te zijn 16 jaar. 

David Howell viert deze week een mooi jubileum: 600 starts op de European Tour. De vijfvoudig winnaar is de tiende die deze mijlpaal bereikt. Sam Torrance, Miguel Ángel Jiménez, Barry Lane, Colin Montgomerie, Roger Chapman, Paul Lawrie, Eamonn Darcy, Peter Baker en Malcolm Mackenzie gingen hem voor. 

Leaderboard. Lees ook: De best gewaardeerde golfbanen in Zweden.

16 – 19 PGA Tour, Wyndham Championship, Sedgefield CC, Greensboro, NC, Verenigde Staten. Prijzengeld: $ 6.000.000

Het is de laatste week dat de spelers van de PGA Tour zich kunnen kwalificeren voor de lucratieve FedExCup, een reeks van vier toernooien voor de top-125 die volgende week begint. Henrik Stenson verdedigt zijn titel op Sedgefield CC. Net als in Zweden is het veld niet al te sterk, met slechts twee spelers uit de top-30 van de FedExCup Rankings (Webb Simpson en Chesson Hadley). Sergio Garcia staat wel op de startlijst en kan met het oog op de Ryder Cup en FedExCup (131ste plaats) een mooi resultaat zeer goed gebruiken. Ook Graeme McDowell (142ste) kan de punten goed gebruiken. Rafa Cabrera zal met zijn optreden in Greensboro vooral de aandacht willen trekken van de Europese Ryder Cup captain Thomas Bjorn. 

Leaderboard


16 – 19 Challenge Tour, Northern Ireland Open, Galgorm, Ballymena, Verenigd Koninkrijk. Prijzengeld: € 180.000

Daan Huizing, Reinier Saxton, Robbie van West, Lars van Meijel, Jurrian van der Vaart en Wil Besseling strijken deze week neer in Noord-Ierland. Huizing was in 2013 in dit toernooi de beste en is met een 25ste plaats op de jaarranglijst nog altijd de beste Nederlander.

Leaderboard.

17 – 19 Symetra Tour, Firekeepers Casion Hotel Championship, Battle Creek, Michigan. Prijzengeld: $ 100.000

Er staan nog 7 toernooien op de kalender van de Symetra Tour in 2018. De vaste Nederlandse kracht van dit circuit, Anne van Dam, staat 103de op de Volvik Race for the Card. Aan het eind van het seizoen krijgt de top-10 een kaart voor de grote LPGA Tour. Vorige week werd de Arnhemse gedeeld 29ste op dit circuit.

Leaderboard

 

14 – 19 Amateurs, The Boys Amateur Championship, Royal Portrush and Portstewart, Noord-Ierland.

Jerry Ji, Kiet van der Weele, Felix van Dijk en Jorden Bing Jurriens spelen in Noord-Ierland The Boys Amateur. Een prestigieus kampioenschap (voor spelers geboren in 2000 e.l.). Sergio Garcia won dit toernooi in 1997. Na 36 holes strokeplay gaan de beste 64 spelers door naar het matchplayschema. 

Leaderboard

14 – 18 Amateurs, The Girls Amateur Championship, Ardglass Golf Club, Noord-Ierland.

Ook deze week in Noord-Ierland: The Girls Amateur Championship. Danielle Modder, Daphne van Son, Lizzy Peeters en Lauren Holmey zijn afgevaardigd. Na 36 holes strokeplay gaan de beste 64 spelers door naar het matchplayschema.

Leaderboard

16 – 18 ProGolf Tour, Starnberg Open, Golf Club Starnberg, Starnberg, Duitsland. Prijzengeld: € 30.000

De Pro Golf Tour is in Beieren. Max Albertus is nog steeds beste Nederlander op de jaarranglijst en staat op plaats 13. De top-5 krijgt een kaart voor de Challenge Tour. Naast Albertus spelen Dylan Boshart en Fernand Osther deze week ook in Starnberg. 

Leaderboard