Loading the player...

Woodland aan kop in laatste major

10 augustus 2018 Redactie GOLF.NL
Na een broeierige eerste dag van het laatste major van 2018 - de 100ste editie van het PGA Championship - gaat Gary Woodland aan de leiding. De Amerikaan, die dankzij een openingsronde in 64 op -6 staat, wordt kort gevolgd door Rickie Fowler (-5).

De lange baan (6439 meter) van Bellerive Country Club was lastig op donderdag - de gemiddelde score was 71,4.

In de ochtend was het Rickie Fowler die het beste raad wist met de par-70 in Saint Louis. De Amerikaan, die vier keer op de PGA Tour won, maar nog altijd op zijn eerste majorzege wacht, ging rond in 65 slagen (6 birdies, 1 bogey). 

In de middagsessie was Gary Woodland de beste. De Amerikaan begon met een bogey, maar kwam door birdies op 8 en 9 door in 34 slagen. Voor de tweede negen had de longhitter slechts 30 slagen nodig.

Achter Woodland en Fowler staan de Zuid-Afrikaan Brandon Stone en tweevoudig majorwinnaar Zach Johnson op -4. Een grote groep, met o.a. Dustin Johnson, Justin Rose, Thomas Pieters, Ian Poulter en Jason, volgt op -3. 

Jon Rahm en Brits Open winnaar Francesco Molinari staan in een grote groep op -2. De laatste twee winnaars van het PGA Championship, dat deze week voor de 100ste keer wordt gespeeld, Jimmy Walker en Justin Thomas, staan na de eerste 18 holes op -1.

Tiger Woods vocht zich naar een ronde level par nadat hij was begonnen met bogey, dubbel bogey. Rory McIlroy had ook 70 (par) slagen nodig.

Leaderboard.

Bellerive speelde moeilijk op dag 1:

Meer videohoogtepunten van dag 1: