Loading the player...
Hoogtepunten ronde 4 Bridgestone Invitational

Thomas naar 2de plaats wereldranglijst

6 augustus 2018 Redactie GOLF.NL
Justin Thomas is op de wereldranglijst gestegen van de derde naar de tweede plaats. De Amerikaan won zondag de WGC-Bridgestone Invitational.

PGA Tour en European Tour

Justin Thomas was de leider na ronde drie van het World Golf Championship-Bridgestone Invitational op Firestone CC in Ohio. Een slotronde 69 voor een totaal van -15 was meer dan genoeg voor de zege, die een cheque van 1.462.844 euro opleverde. Op de tweede plaats, met -11, eindigde landgenoot Kyle Stanley. Thorbjorn Olesen en Dustin Johnson werden derde.

Thomas, die deze week zijn titel verdedigt in het US PGA Championship, is op de wereldranglijst gestegen van de derde naar de tweede plaats. Justin Rose is van plaats twee naar drie opgeschoven. Dustin Johnson is nog altijd de nummer 1 van de wereld. Rory McIlroy, die gedeeld zesde werd in de Bridgestone Invitational, is op de wereldranglijst gestegen van plaats zeven naar vijf.

Tiger Woods werd gedeeld 31ste in de Bridgestone Invitational, een toernooi dat hij acht keer won. Woods is op de wereldranglijst van de 50ste naar de 51ste plaats gezakt.

Een ander toernooi van de PGA Tour dat afgelopen week is gespeeld, het Barracuda Championship, is gewonnen door de Amerikaan Andrew Putnam. En Gaganjeet Bhullar won het Fiji International, een wedstrijd van de European Tour. Ernie Els werd gedeeld derde op Fiji. Putnam is op de wereldranglijst gestegen van de 138ste naar de 90ste plaats. Bhullar steeg van plaats 163 naar 114.

De Nederlanders in de top 1000 van de wereldranglijst

Joost Luiten herstelt van een operatie aan zijn pols. Op de wereldranglijst is de Nederlander gezakt van de 90ste naar de 92ste plaats. In de Race to Dubai van de European Tour is hij 48ste, een plaats lager dan vorige week. GOLF.NL sprak afgelopen week met Luiten over de operatie en zijn herstel:

Wil Besseling was afgelopen week de enige Nederlander die de cut haalde in de Swedish Challenge, een wedstrijd van de Challenge Tour (lees hier meer). Op de wereldranglijst heeft het geen winst opgeleverd. In de Challenge Tour Rankings is Daan Huizing, 23ste, nog steeds de beste Nederlander. Darius van Driel is 36ste en Besseling 37ste.

• 92 (90) Joost Luiten
  • 409 (413) Daan Huizing
  • 439 (424) Johannes Veerman
  • 557 (550) Darius van Driel
  • 696 (683) Wil Besseling
  • 797 (784) Robbie van West

Lars van Meijel, vorige week nummer 993, is uit de top 1000 gevallen. Hij is nu nummer 1007 van de wereld.

België in de top 1000

• 71 (71) Thomas Pieters
  • 166 (162) Nicolas Colsaerts
  • 227 (224) Thomas Detry
  • 537 (527) Christopher Mivis

Ryder Cup

De kwalificatie voor het Europese Ryder Cup-team is vorig jaar september begonnen en eindigt op 2 september 2018. Acht spelers plaatsen zich rechtstreeks via de European Points List en de World Points List. Vier spelers krijgen een wildcard, op 5 september wordt bekend gemaakt welke vier dat zijn.

De kwalificatieperiode voor het Amerikaanse team eindigt na het US PGA Championship van deze week. Acht spelers plaatsen zich rechtstreeks via een puntenranglijst en vier krijgen een wildcard. Captain Jim Furyk maakt drie namen bekend na het Dell Technologies Championship (dat eindigt op 3 september). De vierde wildcard wordt bekendgemaakt na het BMW Championship (dat eindigt op 9 september).

Op dit moment zouden deze spelers zich kwalificeren (Europa links, Amerika rechts):