Anne van Dam
Beeld: LET

Moeizame start Van Dam in Brits Open

2 augustus 2018 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam is donderdagmiddag begonnen aan de eerste ronde van het Ricoh Women's British Open, een van de majors. Met een 76 (+4) staat ze buiten de top 100.

De eerste negen van Anne van Dam op Royal Lytham & St Annes in Engeland was niet goed: drie bogeys en zes keer par. Op de tweede negen kon de Arnhemse haar score niet verbeteren. Met twee bogeys en een birdie op de slothole tekende ze voor +4 en staat ze na de eerste ronde in Lancashire op de gedeeld 113de plaats.

De leiding is in handen van Minjee Lee met een score van -7. Mamiko Higa uit Japan staat alleen tweede met -6. Georgia Hall is de beste Europese met -5. De Duitse Sandra Gal staat op -4 samen met onder anderen Lydia Ko.

Leaderboard.

De hoogtepunten van Minjee Lee in de eerste ronde:

Michelle Wie staakte tijdens de eerste ronde de strijd:

Challenge Tour

Darius van Driel, afgelopen zondag winnaar in Oostenrijk, doet deze week mee aan de Swedish Challenge. Andere landgenoten die in actie komen zijn Reinier Saxton, Lars van Meijel, Robbie van West, Jurrian van der Vaart en Wil Besseling.

Besseling staat na de eerste dag 11de en is daarmee de beste Nederlander. Van Meijel (-2) staat 40ste. Van Driel en Saxton staan met +1 98ste. Van West en Van der Vaart staan 121ste.

Leaderboard.

Lees meer over

Anne van Dam LET