100 holes voor het goede doel
Willem zag zelf de situatie in Kaapstad
Beeld: Little Superheroes

100 holes voor het goede doel

1 april 2018 Redactie GOLF.NL
Met een kleine sponsoring kun jij helpen 150 kinderen uit Kaapstad op een veilige manier op te laten groeien.

Om geld in te zamelen voor zijn Stichting Little Superheroes, gaat voormalig topamateur en NGF-medewerker Willem Vork zaterdag 21 april de uitdaging aan om zoveel mogelijk holes te spelen. De actie vindt plaats op The Links Valley in Ermelo, een baan die officieel pas medio mei opengaat. Dit betekent dat Willem de baan voor zich alleen heeft, om zo hopelijk 100 holes te spelen.

Little Superheroes is een stichting die kleinschalige ontwikkelingsprojecten in Zuid-Afrika ondersteunt, om zo de leefomstandigheden van de kinderen in townships te verbeteren. Door voorschoolse opvang te bieden aan kinderen, krijgen zij de kans om veiliger te spelen en leren.

De actie richt zich op het steunen van zo’n 150 kinderen in de township Overcome Heights in Kaapstad. Enkele maanden geleden is Vork zelf naar dit township afgereisd en zag hij de situatie. ‘Hier heb ik met eigen ogen kunnen zien hoe belangrijk het is om de kinderen in de township een veilige start van hun leven te bieden. De leefomstandigheden in de huidige dagopvang waren heel confronterend om te zien.’

Wat de actie nóg leuker maakt, is dat voormalig winnaar op de European Tour Robert-Jan Derksen de laatste 9 holes met Willem mee zal spelen. In deze groep zijn nog twee plaatsen vrij. Voor een bedrag van €1.000 mag je 9 holes meespelen met Willem en Robert-Jan. Je bent dus een mooie ervaring rijker, en je helpt tegelijkertijd ook nog eens de kinderen uit Kaapstad. Interesse? Stuur dan een mailtje naar willem@littlesuperheroes.nl

Steun jij Willem ook in zijn actie, dan kun je hem sponsoren via deze website. Het is mogelijk om €0,25, €1 of €10 per hole te sponsoren, of vooraf een vast bedrag te doneren.

Lees meer over

Inspiratie