Joost Luiten in actie tijdens de tweede ronde van het Volvo China Open.
Beeld: Getty Images

Luiten vier slagen achter leider in China

27 april 2018 Redactie GOLF.NL
Dankzij een tweede ronde in 69 (-3) slagen staat Joost Luiten halverwege het Volvo China Open op de gedeeld 15de plaats. Met een totaalscore van -5 staat de Nederlander vier slagen achter leider Matt Wallace.

Joost Luiten begon vrijdag op hole 10 van de Topwin Golf & Country Club. Met vier birdies op de eerste tien holes lag een lage ronde in het verschiet.

Op hole 3 - de twaalfde hole van Luiten - noteerde de nummer 76 van de wereld helaas een dubbel bogey. Dankzij birdies op 4 en 8 werd de dubbel weggepoetst, maar door een bogey op 6 moest Luiten alsnog genoegen nemen met een 69 (-3), voor een totaal van 139 slagen (-5). 

'Ik speelde goed vandaag', zei Luiten vrijdagmiddag over zijn spel in Beijing. 'Ik holede meer putts dan gister, en dat scheelt. Ik maak zes birdies en dat is gewoon goed. Alleen de dubbel bogey op 3 en de bogey op 6 (ten gevolge van een drieputt, red.) gooiden roet in het eten voor een hele lage ronde.'

'De dubbel op 3 moest ik noteren nadat ik iets te gretig was vanuit de fairwaybunker', vertelt Luiten over de dure hole. 'Ik probeer met een ijzer-5 – terwijl ik iets te dicht bij de lip lag – de green te halen, maar die eindigt in de bunker bij de green. Ik sla de bal vervolgens over de green en weet geen up-and-down te maken', aldus de Nederlander die zich na twee dagen weer in positie speelt voor een nieuwe topnotering. 

Wallace leidt op -9

De leider na 36 holes is Matt Wallace, die eerder dit seizoen het Hero Indian Open op zijn naam schreef. De Engelsman heeft een slag voorsprong op Elvira, Kim en Scrivener.

Johannes Veerman, in het bezit van een Amerikaans en een Nederlands paspoort, stond er na de eerste ronde goed voor, maar mag toch naar huis na een teleurstellende tweede ronde in 78 (+6) slagen en een totaal van +2, drie slagen te veel voor het halen van de cut op -1. 

Ook Bernd Wiesberger (+2) kan zijn spullen pakken. Lokale held Li Haotong (-4), Alex Levy (-2) en Kiradech Aphibranrat (-1) zijn er wel bij in het weekend. 

Leaderboard.

Klik hier voor beelden van de tweede ronde.

Matt Wallace noteerde vrijdageen birdie op 18 om alleen aan de leiding te gaan:

Weet jij hoe je je naam in het Chinees schrijft?

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Always wondered how I need to write my name in chinese! #nowiknow #chinese #formychinesefollowers

Een bericht gedeeld door Joost Luiten 🏌 (@joostluitenofficial) op

De scorekaart van Luiten op dag 2:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}