Drie keer Alexander Levy in China?
Beeld: Golfsupport.nl

Wie speelt waar? Week 17

24 april 2018 Redactie GOLF.NL
Een voorbeschouwing op de belangrijkste toernooien van deze week. Zodra de toernooien begonnen zijn kunnen de scores gevolgd worden door op de leaderboards te klikken.

26 - 29 april  European Tour, Volvo China Open, Topwin Golf & CC, Beijing, China. Prijzengeld: $ 3.000.000 Leaderboard

26 – 29 april PGA Tour, The Zurich Classic of New Orleans, TPC Louisiana, New Orleans, Prijzengeld:  $ 7.200.000 Leaderboard

26 – 29 Challenge Tour, Turkish Airlines Challenge, Gloria GC, Belek, Turkije. Prijzengeld: € 200.000 Leaderboard

25 – 27 ProGolf Tour, Haugschlag NÖ Open, Golfresort Haugschlag, Prijzengeld:€ 30.000 Leaderboard

28 april, Amateurs, NGF Competitie. De zesde speeldag in de Hoofdklasse. Uitslagen en programma: Dames: Poule D1. Poule D2. Heren; Poule H1. Poule H2.

26 - 29 april  European Tour, Volvo China Open, Topwin Golf & CC, Beijing, China. Prijzengeld: $ 3.000.000 

De pols van Joost Luiten is weer helemaal hersteld en dus komt hij aan de start in het Volvo China Open. Gezien het gebrek aan speelritme was de negende plaats in Marokko afgelopen zondag heel knap. Met wat meer golf in de benen is er in Beijing wellicht nog meer mogelijk. Luiten speelde het Volvo China Open dat sinds 2005 onderdeel is van de Europese Tour zes keer met een achtste plaats in 2013 als beste resultaat. Voor het derde achtereenvolgende jaar wordt er gespeeld op de Topwin Golf & CC, een door Ian Woosnam ontworpen waterrijke baan met een mooie ligging want op flink wat holes is de Chinese Muur te zien.

In de twee keer dat Luiten in actie kwam op Topwin GC eindigde hij als 44ste en vorig jaar als 31ste . Luiten staat op de wereldranglijst op plek 76, om zich te plaatsen voor het US Open (Shinnecock Hills Golf Club, 14-17 juni) moet hij op 21 mei of op 4 juni in de top-60 staan.

Levy favoriet

Een favoriet voor de zege aanwijzen in China is dit keer niet zo moeilijk. Alexander Levy won het toernooi zowel in 2014 als in 2017. Na zijn fraaie zege zondag in de Trophée Hassan II gaat de 27-jarige Fransman vol vertrouwen op jacht naar een derde gele zijden winnaarsjasje. Concurrentie krijgt de 27-jarige Fransman behalve van Luiten waarschijnlijk ook van mannen als Bernd Wiesberger, Shubhankar Sharma Paul Dunne, Kiradech Aphibarnrat, en Haotong Li.

Televisie: Ziggo Sport Golf: do-vr 04:30 – 06:30 en 08:30 – 11:30 za en zo 06:30 – 11:00.

Leaderboard


26 – 29 april PGA Tour, The Zurich Classic of New Orleans, TPC Louisiana, New Orleans, Prijzengeld:  7.200.000 Leaderboard

Vorig jaar veranderde de Zurich Classic het format: van een ‘gewoon’ 72-holes strokeplaytoernooi naar een wedstrijd met duo’s die twee ronden foursome en twee ronden fourball spelen. Het bleek een schot in de roos, bij toeschouwers en bij de topspelers die zelf hun partner kunnen kiezen. Dit jaar komen tien spelers uit de top-14 van de wereld aan de start in New Orleans. Tachtig tweetallen beginnen donderdag aan het toernooi, na de cut gaan er 35 teams (plus ties) door naar het weekend. Op zaterdag en zondag mogen de teams muziek uitkiezen waarmee ze de eerste tee opkomen. De vraag is natuurlijk hoe dat gaat als de muziekvoorkeuren van twee spelers heel erg uit elkaar lopen. Leuk voor de afwisseling is een toernooi als de Zurich Classic in ieder geval.

Reed terug

Patrick Reed komt na het winnen van het groene jasje weer in actie en hij speelt met Patrick Cantlay. Andere aansprekende koppels: Jordan Spieth-Ryan Palmer, Bubba Watson-Matt Kuchar, Justin Rose-Henrik Stenson, Sergio Garcia-Rafa Cabrera Bello en Justin Thomas-Bud Cauley. Brooks Koepka is eindelijk hersteld van een slepende polsblessure, de regerend US Open-kampioen treedt aan met Marc Turnesa. Titelverdedigers zijn de Zweed Jonas Blixt en de Australiër Cameron Smith. Er zijn punten te verdienen voor de FedEx Cup, maar niet voor de wereldranglijst.

Televisie: Ziggo Sport Golf: do-vr 20:30 – 00:30 za en zo 19:00 – 24:00

Leaderboard

26 – 29 Challenge Tour, Turkish Airlines Challenge, Gloria GC, Belek, Turkije. Prijzengeld: € 200.000

Vier Nederlanders komen aan de start in Belek: Lars van Meijel, Robbie van West, Maarten Lafeber en Reinier Saxton. Daan Huizing kiest er voor niet te spelen, Jurrian van der Vaart, Darius van Driel en Wil Besseling hebben na een tegenvallend 2017 een te lage status om aan de start te kunnen verschijnen. Het goede nieuws voor dat drietal: tot aan het slottoernooi begin november staat er tot eind september op een enkele week na iedere week een toernooi op de kalender.

Leaderboard


25 – 27 ProGolf Tour, Haugschlag NÖ Open, Golfresort Haugschlag, Prijzengeld: € 30.000

Dit circuit onder de Challenge Tour gaat na een paar weken pauze weer verder en er staan vijf Nederlanders op de startlijst: Dylan Boshart, Axel Geers, Paul Berkhout, Lars Keunen en Max Albertus.

Leaderboard