hoge kleij
Beeld: De Hoge Kleij

Boys verliezen van Wales

11 april 2018 Redactie GOLF.NL
Op dag één van het Vierlanden toernooi op Golfclub de Hoge Kleij won Nederland van Schotland, maar op de tweede dag was Wales sterker dan Oranje.

Op de eerste dag won Ierland met 6-3 van Wales en Nederland met 6,5-2,5. Een dag later wonnen de verliezers van woensdag.

Schotland won donderdag met 5-4 van Ierland en Wales versloeg Nederland met 6-3. In de ochtend won Wales drie van de foursomes. Twee singles werden gehalved, één gewonnen door Nederland (de eerste single, Benjamin Reuter) en drie partijen werden verloren.

In de tussenstand hebben alle landen even veel wedstrijdpunten, maar Oranje is tweede op basis van het saldo gewonnen - verloren partijen (9,5 - 8,5). Donderdag is de slotdag, dan treden de Nederlandse Boys aan tegen Ierland. 

Nederland is dit jaar gastland van de jaarlijkse driedaagse Quadrangular Boys (16 jaar en jonger). Het Nederlands team bestaat uit Benjamin Reuter, Darcy Peeters, Hidde van Breukelen, Marijn Hoogeveen, Tim van der Steen en Nick Slobbe. Ruud Bos is coach en Floris de Vries captain. 

Uitslagen.

Lees meer over

Amateurs