Het Nederlands team in het Vierlanden toernooi

Wie speelt waar? Week 15

10 april 2018 Redactie GOLF.NL
Een voorbeschouwing op de belangrijkste toernooien van deze week. Zodra de toernooien begonnen zijn kunnen de scores gevolgd worden door op de leaderboards te klikken.

12 - 15 European Tour, Spaans Open, Centro Nacional de Golf, Madrid. Prijzengeld: € 1.500.000  Leaderboard

12 - 15 PGA tour, RBC Heritage, Harbour Town Golf Links, Hilton Head Island, South Carolina. Prijzengeld: $ 6.700.000  Leaderboard

12 - 15 april Challenge Tour, Belt & Road Colorful Yunnan Golf Open, Kunming Yulongwan Golf Club. Prijzengeld: € 350.000  Leaderboard

9 - 11 april, Alps Tour, Obidos International Open, Guardian Born Sucesso Golf, Vau, Portugal. Prijzengeld: €30.000 Leaderboard

10 - 12 Amateurs, Vierlanden Boys U16, Golf Club De Hoge Kleij.  Leusden. Leaderboard

14 april, Amateurs, NGF Competitie. De vierde speeldag in de Hoofdklasse. Uitslagen en programma: Dames: Poule D1. Poule D2. Heren; Poule H1. Poule H2.

12 – 15 European Tour, Spaans Open, Centro Nacional de Golf, Madrid. Prijzengeld: € 1.500.000  

Vorig jaar stond het Spaans Open niet op de kalender van de European Tour. Gelukkig keert een van de oudste toernooien van het circuit dit jaar al weer terug. Op Centro Nacional de Golf in Madrid, de thuisbasis van de Spaanse Golf Federatie, vindt deze week de 91ste editie plaats. Op de beker prijken mooie namen als Seve Ballesteros (drie zeges), Sergio Garcia, Miguel Ángel Jiménez. Nick Faldo, Padraig Harrington, Bernhard Langer, Arnold Palmer en Colin Montgomerie.

Een week na de Masters kun je niet verwachten dat er veel toppers zin hebben te spelen, maar gelukkig voor de Spaanse golffans willen Jon Rahm,  de nummer 4 van de wereld, en Rafa Cabrera Bello graag in eigen land spelen. Met dat duo hebben de Spanjaarden twee grote troeven voor de titel. Joost Luiten wilde ook graag spelen maar een polsblessure houdt de Nederlander voorlopig aan de kant.

Televisie: Ziggo Sport Golf: do-vr 12:00 – 14:00 en 16:00 – 19:00 za en zo 14:00 – 18:00

Leaderboard

Seve Ballesteros die maandag 61 jaar zou zijn geworden won het Spaans Open drie keer. Seve kon alles met een golfclub.


12 – 15 PGA tour, RBC Heritage, Harbour Town Golf Links, Hilton Head Island, South Carolina. Prijzengeld: $ 6.700.000 

De vijftigste editie van dit toernooi en om dat te vieren wordt de bekende vuurtoren achter de green van hole 18 bekleed in het ruitjesmotief van de blazer die de winnaar traditioneel krijgt. Ook zijn alle oud-winnaars uitgenodigd.  Op veel banen van de PGA Tour zijn longhitters flink in het voordeel, maar dat geldt niet voor de baan van het RBC Heritage.

Harbour Town is zo’n fijne, traditionele niet al te lange parkbaan waar precisie belangrijker is dan verre drives. Iemand als Luke Donald kan op de langere banen niet meer echt mee, maar in dit toernooi eindigde hij de laatste vier jaar drie keer als tweede.

Hole 18 met de vuurtoren is een van de bekendste holes op de Tour, een par-4 met links van de fairway en de green een moerasachtige hindernis waar je maar beter kunt uitblijven. Dustin Johnson is een van de vele spelers die door RBC worden gesponsord en dus is de nummer 1 van de wereld een week na de Masters van de partij.

Televisie: Ziggo Sport Golf: do-vr 21:00 – 24:00 za-zo 19:00-24:00

Leaderboard

Kijk hier naar de hoogtepunten van vorig jaar.


12- 15 april Challenge Tour, Belt & Road Colorful Yunnan Golf Open, Kunming Yulongwan Golf Club. Prijzengeld: € 350.000  

De Challenge Tour doet dit seizoen China drie keer aan. Het Belt & Road Colourful Yunnan Golf Open bijt het spits af en het prijzengeld is voor Challenge Tour-begrippen niet te versmaden: € 350.000. Ook daarom is het spijtig dat er maar twee Nederlanders kunnen spelen, Daan Huizing en Reinier Saxton.  Het toernooi wordt georganiseerd door de Challenge Tour en de China Tour samen en dat heeft als gevolg dat er van de 126 spelers in het veld 63 uit China komen exclusief nog wat sponsorinvitaties. Voordeel voor Huizing en Saxton is dat er van die 63 waarschijnlijk flink wat golfers bij zullen zijn voor wie het niveau van de Challenge Tour nog wat te hoog gegrepen is.

Leaderboard

De Challenge Tour eindigt dit jaar op een nieuwe locatie...

9 – 11 april, Alps Tour, Obidos International Open, Guardian Born Sucesso Golf, Vau, Portugal. Prijzengeld: €30.000

Na vijf weken zonder toernooi wordt er weer gespeeld op de Alps Tour. In Portugal begonnen maandag zes Nederlanders aan dit toernooi: Darius van Driel, Davey Porsius, Lars van Meijel, Max Albertus, Rowin Caron en Ruben van Uden. 

Leaderboard

10 -12 Amateurs, Vierlanden Boys U16, Golf Club De Hoge Kleij.  Leusden. 

Een mooie gelegenheid om jonge talenten aan het werk te zien op een aantrekkelijke golfbaan is het Vierlanden toernooi voor golfers onder 16 uit Schotland, Ierland, Wales en Nederland. 

Nederland: Benjamin Reuter, Darcy Peeters, Hidde van Breukelen, Marijn Hoogeveen, Tim van der Steen en Nick Slobbe. Coach: Ruud Bos; Captain: Floris de Vries

Leaderboard

Anne van Dam – 19 april Marokko

Na twee niet bepaald succesvolle toernooien op de Symetra Tour (teruggetrokken met schouderblessure en een gemiste cut) heeft Anne van Dam een week vrij en dan speelt de 22-jarige Arnhemse vanaf 19 april de Lalla Meryem Cup in Marokko op de Ladies European Tour. Het eerstvolgende toernooi op de Symetra Tour begint 4 mei.