Joost Luiten in actie op dag 3 van het Portugal Masters.
Beeld: Getty Images

Luiten blijft in de race dankzij goed slot

23 september 2017 Redactie GOLF.NL
Dankzij twee late birdies staat Joost Luiten er na 54 holes nog steeds goed voor in het Portugal Masters. Met een 70 (-1) en een totaal van -11 gaat de Nederlander als gedeeld 6de - drie slagen achter de leider - de laatste dag in.

Lang zag het er naar uit dat Luiten weinig tot geen progressie ging boeken op 'moving day' in Vilamoura. Met een doorkomst in 36 (+1) slagen verloor de Nederlander zelfs flink wat terrein in het klassement. Het slot van Luiten op de Victoria Golf Course was gelukkig goed, want met birdies op hole 16 én 17 eindigde Luiten met een derde ronde 70 (-1) alsnog onder par voor de dag.  

'Die twee goede birdies in het slot van mijn derde ronde in het Portugal Masters zorgen ervoor dat ik morgen nog een kans maak', zie Luiten, die de dag begon op de gedeeld vierde plaats. 'Op 16 sla ik een goede ijzer-5 op twee meter en op 17 chip ik bijna in voor eagle. Zo kreeg ik voor mijn gevoel nog wat ik vandaag verdiende, want ik speelde voor mijn gevoel best goed, maar kreeg er geen putt in. Ik kom nu nog met een redelijk goed gevoel van de baan af. Op drie slagen van de leider heb ik nog redelijk de aansluiting kunnen vinden met de top. Als ik morgen goed kan starten kan ik de leiders wellicht nog wat onder druk zetten en meedoen om de zege', aldus de vijfvoudig European Tour winnaar.

Met een veld dat zeer dicht op elkaar staat is het gat tussen Luiten (-11) en de leider - Lucas Bjerregaard (-14) - inderdaad niet groot: drie slagen. 

George Coetzee staat alleen tweede met -13. Eddie Pepperell , Marc Warren en Nino Bertasio delen de derde plaats met een score van -12. Luiten deelt de 6de plaats o.a. met de Belg Thomas Detry.

Luiten start zondag om 13:35 en speelt samen met Nicolas Colsaerts. 

Leaderboard.

Lees meer over

Joost Luiten European Tour