Halverwege het Portugal Masters staat Joost Luiten er goed voor.
Beeld: Getty Images

Luiten blijft goed spelen in Portugal

22 september 2017 Redactie GOLF.NL
Dankzij een solide ronde 69 (-3) op dag twee van de Portugal Masters staat Joost Luiten er nog steeds goed voor. De Nederlander gaat als gedeeld 4de richting moving day op de Victoria Course in het Portugese Vilamoura.

Net als op de openingsdag speelde Joost Luiten vrijdag op de Victoria Golf Course erg sterk van de tee. Het leverde de 31-jarige professional vier birdies op voor een ronde 68 (-3)

Luiten was hard op weg naar een lagere score met een doorkomst in 32 (-3) slagen, maar op de tweede negen - waar Luiten op donderdag nog vier birdies liet noteren - bleef de Nederlander met een birdie en een bogey (zijn eerste van het toernooi met een bal in het water op 14) op -10 steken . Met 132 slagen (-10) staat Luiten een week na het missen van de cut in eigen land er goed voor in het klassement.

'Als de putter gaat lopen kan het een mooi weekend worden', zei Luiten op vrijdagavond. 'Ik raak veel greens en kom weinig in de problemen, maar ik laat vandaag op de tweede negen voor mijn gevoel zeker twee, drie slagen liggen. Op 14 sla ik mijn wedge links het water in, een hele domme fout. Dat helaas levert een bogey op. Ik mag met -3 niet ontevreden zijn, maar het is op deze uitgedroogde greens in de middag erg lastig. Als de putts in het weekend wel willen vallen, kan het een mooi toernooi worden,' aldus Luiten. 

Voor een zesde overwinning op de European Tour moet Luiten in ieder geval nog afrekenen met Nino Bertasio (-12), Lucas Bjerregaard (-11) en Marc Warren (-11), die respectievelijk een en twee slagen minder nodig hadden voor de 36 holes in Vilamoura. Thomas Detry (-5) was al vroeg zeker van het weekend. Nicolas Colsaerts (-3) en Thomas Pieters (-3) deden net genoeg om de cut te halen.

Leaderboard.

Beelden van Luiten in ronde 2:

Nino Bertasio greep de laat op de avond de leiding:

Lees meer over

Joost Luiten European Tour