Reinier Saxton
Beeld: Golfsupport.nl

Saxton gedeeld 3de in Kazachstan

22 september 2017 Redactie GOLF.NL
Na 36 holes in het Kazachstan Open - qua prijzengeld het grootste toernooi van het Challenge Tour seizoen - staat Reinier Saxton gedeeld 3de. Anne van Dam (Ladies European Tour) en Lars van Meijel (Alps Tour) staan er na 36 holes ook goed voor.

Vorig jaar eindigde Saxton als derde in het Kazachstan Open. Een jaar later staat hij dankzij twee rondes 67 (-5) op Nurtau GC wederom op de (gedeeld) 3de plaats. Op vrijdag speelde Saxton een uitstekende tweede negen met maar liefst zes birdies. 

Darius van Driel (-7) is na Saxton de beste Nederlander op een gedeeld 11de plaats. Wil Besseling en Maarten Lafeber haalden ook het weekend en staan met -4 gedeeld 31ste. 

Daan Huizing (-1) en Jurrian van der Vaart (+1)  deden niet genoeg om de cut te halen en kunnen vroegtijdig naar huis in het met 450.000 euro gedoteerde toernooi.

Estanislao Goya en Mikael Lundberg gaan samen aan de leiding met -11. 

Leaderboard.

Highlights ronde 2:

Ladies European Tour - Anne van Dam

Ook op dag twee van het Spaans Open aan de Costa del Sol ging Anne van Dam onder par. De speelster uit Arnhem noteerde een 70 (-2) en staat met een totaal van -5 gedeeld 10de. In tegenstelling tot de eerste dag bleef Van Dam niet bogeyvrij, maar met vijf birdies won de Nederlandse professional genoeg slagen om - ondanks drie bogeys - alsnog onder par te eindigen. Georgia Hall gaat op Guadalmina aan de leiding met een totaal van -12 na 36 holes.

Leaderboard.

Alps Tour - Lars van Meijel & Max Albertus

Lars van Meijel, de nummer 3 op de Order of Merit, en Max Albertus, vorige week 48ste op The Dutch, spelen deze week het Open Abruzzo op de Alps Tour. Na 36 holes staat Van Meijel gedeeld 6de (-7) en Albertus 29ste (-2). 

Leaderboard.

Lees meer over

Challenge Tour Alps Tour LET