Reinier Saxton
Beeld: Golfsupport.nl

Saxton weer goed in Kazachstan

21 september 2017 Redactie GOLF.NL
Vijf van de zes Nederlanders in het Kazachstan Open speelden een eerste ronde onder par. Anne van Dam begon ook goed aan het Spaans Open.

Reinier Saxton werd vorig jaar derde in het Kazachstan Open. Dit jaar lijkt hij weer af te stevenen op een mooi resultaat in dit met 450.000 euro rijk gedoteerde toernooi op de Challenge Tour. Op de Nurtau GC kwam Saxton in de eerste ronde tot 67 (-5) slagen met acht birdies en drie bogeys, goed voor een gedeelde derde plaats. Ook Darius van Driel speelde een goede eerste ronde in 68 slagen. Maarten Lafeber begon zwak met +2 na drie holes, maar hij herstelde zich knap en tekende voor een score van -3. Wil Besseling, zondag nog kwam gedeeld twintigste in het KLM Open, kwam tot dezelfde score. Daan Huizing, die ook de cut overleefde op The Dutch, kwam met -1 binnen. Jurrian van der Vaart maakte drie bogeys en twee birdies en staat met +1 gedeeld 79ste. 

De leiding in Kazachstan is in handen van Tom Murray en Francesco Laporta die met -6 allebei een slag minder nodig hadden dan Reinier Saxton.      

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Anne van Dam

Anne van Dam miste vorige week ruim de cut in Evian. Het Spaans Open aan de Costa del Sol begon Van Dam gelukkig een stuk beter. Met drie birdies en geen enkele bogey kwam ze tot 69 (-3) slagen. Aan kop gaat  de Spaanse Natalia Escuriola Martinez met -7.

Leaderboard

}