Joost Luiten lijnt hoog in de bergen zijn putt op.
Beeld: Getty Images

Luiten blijft in top-20 in Zwitserland

8 september 2017 Redactie GOLF.NL
Dankzij een ronde 68 (-2) behoudt Joost Luiten halverwege het Omega European Masters een plaats in de top-20 van het klassement.

Op dag twee van het toernooi op de baan van Crans-Sur-Sierre Golf Club stonden er net als op donderdag vijf birdies op Luitens scorekaart. Op donderdag noteerde de Nederlander twee bogeys, vrijdag waren dat er drie. Dankzij een ronde 68 (-2), voor een totaal van -5 na 36 holes, staat Luiten gedeeld 18de in het klassement. 

'Er zat meer in vandaag, want ik maak een paar foutjes', zei Luiten in Zwitserland. 'Op hole 7 sla ik mijn houten-3 op anderhalve meter voor eagle. Die putt ram ik door de break heen. Ik maak birdie, maar daar laat je voor je gevoel een slag liggen. In het middenstuk speel ik prima, vooral de birdie op 12 was goed. Vervolgens sla ik op de par-5 14de een hele slechte bal out-of-bounds de driving range op. Ik maak een birdie met mijn tweede bal voor een bogey, maar daar laat ik eigenlijk twee slagen liggen. Die twee slagen kom ik tekort om te zeggen dat het een goede dag was.'

Het lange spel gaat volgens Luiten beter. 'De enige slechte swing was die op 14, verder heb ik weinig echte missers geslagen. Dat was de laatste tijd wel anders en nu komt er weer een bepaalde constantheid in mijn lange slagen. Hopelijk kunnen we morgen een goede dag draaien om de aansluiting met de top te vinden.'  

Hend ijzersterk

Scott Hend noteerde donderdag een 64 en deed daar een dag later nog een schepje bovenop met een ronde 63 (-7). De Australiër heeft met -13 een slag voorsprong op Darren Fichardt uit Zuid-Afrika. Fabrizio Zanotti, Todd Sinnott en Thongchai Jaidee delen de derde plaats met -9. 

Miguel Angel Jiménez, de leider na 18 holes, duikelde naar een plaats buiten de top -30 met een ronde 73 (+3).

Tommy Fleetwood (+2) en Bernd Wiesberger (+6) misten de cut. Lee Westwood (-2), volgende week in actie op The Dutch, is er wel bij in het weekend. 

Leaderboard.

Beelden van Ziggo van Joost Luiten op dag twee:

Loading the player...


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Het zat vrijdag niet mee voor Tyrrell Hatton, een van de flightgenoten van Joost Luiten:

}