Jurrian van der Vaart
Jurrian van der Vaart
Beeld: Golfsupport.nl

Van der Vaart onderaan in Tsjechië

2 september 2017 Redactie GOLF.NL
Jurrian van der Vaart haalde zaterdagochtend net de cut in de Czech Masters maar speelde daarna een ronde in 78 slagen (+6).

Jurrian van der Vaart is alleen 69ste met de scores 73-72-78: zeven boven par. Op Twitter noemde hij zichzelf een klungelsmurf (zie verderop).

Maar Van der Vaart haalde zaterdagochtend wel de cut. Door regen was er op tweede speeldag vertraging. De Nederlander moest zaterdagochtend nog één hole van zijn tweede ronde spelen en maakte par op die hole (hole 9). Dat was precies voldoende om ronde drie en vier te mogen spelen.  

Maarten Lafeber, de tweede Nederlander in het toernooi van de European Tourt op Albatross Golf Resort bij Praag, miste de cut. Lafeber ging rond in 74 en 73 slagen.

Lee Slattery is de leider na 54 holes. De Engelsman ging rond in 67 slagen en bracht zijn totaal op twaalf onder par. De winnaar van twee toernooien op de European Tour doet over twee weken mee aan het KLM Open.

De Zuid-Afrikaan Haydn Porteous maakte ook 67 en is tweede met -10. De Belg Thomas Pieters, winnaar van dit toernooi in 2015 en vorig jaar tweede achter Paul Peterson, zakte met een ronde 72 naar de gedeelde dertigste plaats. Landgenoot Thomas Detry is gedeeld 44ste.

Leaderboard.

Cordon Golf Open, Challenge Tour

Ook de tweede ronde van het Cordon Golf Open moest zaterdagochtend voltooid worden. Daan Huizing en Wil Besseling misten de cut op twee slagen en Darius van Driel had drie slagen te veel na 36 holes op Pléneuf Val André.

Leaderboard.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Beat the Pro, ook in Tsjechië:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}