Van der Vaart speelde vijf uur in de regen
Beeld: Golfsupport.nl

Van der Vaart lijkt cut te halen in Tsjechië

1 september 2017 Redactie GOLF.NL
De tweede ronde van de Czech Masters is door regen onderbroken en wordt zaterdagochtend afgemaakt. Jurrian van der Vaart moet nog één hole afronden en lijkt de cut te gaan halen.

Als Jurrian van der Vaart zaterdag om 07.30 uur de Czech Masters hervat, plaatst hij zijn bal op de fairway van hole 9. Voor Van der Vaart is dat de laatste hole van zijn tweede ronde.

'Ik had de hole kunnen uitspelen,' aldus Van der Vaart vanuit Tsjechië, 'maar ik heb er voor gekozen te stoppen. Het laatste half uur ging het echt hard regenen, de fairways begonnen vol te lopen met water. Morgenochtend is het hopelijk windstil met een zonnetje.' 

Van der Vaart speelde bijna vijf uur lang in de regen. De 31-jarige golfer maakte twee birdies en twee bogeys. Met +1 na 35 holes staat hij op de gedeelde 53ste plaats. Van der Vaart denkt dat een par op hole 9, een par-5, volstaat om de cut te halen op het Albatross Golf Resort bij Praag. 'Ik zie de cut niet naar gelijk par gaan, mijn kant van de draw heeft de moeilijkste omstandigheden gehad. Morgen mijn tweede slag voor het water houden, dan met drie naar de green.' 

Van der Vaart, die vorige week ruim de cut miste in Made in Denmark, is tevreden over zijn spel. 'Ik heb in moeilijke omstandigheden echt staan grinden, ik speel prima.' 

Maarten Lafeber, de tweede Nederlander in het veld, heeft pas drie holes gespeeld in zijn tweede ronde. Lafeber makte twee pars en een birdie en staat net als Van der Vaart op +1.

Superronde Slattery

Lee Slattery speelde gezien de zware omstandigheden een sublieme ronde. De Engelsman, winnaar van twee toernooien op de European Tour, maakte een bogey en acht birdies voor een ronde 65. Met zijn totaal van -7 heeft Slattery een slag voorsprong op de Zuid-Afrikaan Dylan Frittelli die pas vier holes heeft kunnen spelen. 

Thomas Pieters, winnaar van dit toernooi in 2015 en vorig jaar tweede achter Paul Peterson, staat na twee ronden 71 op de gedeelde veertiende plaats. Ook landgenoot Thomas Detry gaat met ronden 72 en 71 makkelijk het weekend halen. 

Leaderboard.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Cordon Golf Open, Challenge Tour

Leaderboard.


}