Francesco Molinari titelverdediger in eigen land
Beeld: Golfsupport.nl

Wie speelt waar? Week 41

10 oktober 2017 Redactie GOLF.NL
Een voorbeschouwing op de belangrijkste toernooien van deze week. Zodra de toernooien begonnen zijn kunnen de scores gevolgd worden door op de leaderboards te klikken.

12-13 Pro Golf Tour Qualifying School, Golf Club Paderborner Land, Duitsland. Leaderboard.

12-14 Alps Tour, Alps de Andalucia, Santa Clara Golf Granada. Prijzengeld: € 48.000 Leaderboard

12-15 European Tour, Italian open, Golfclub Milano, Parco Reale di Monza Prijzengeld: $ 7.000.000 Leaderboard

12-15 PGA Tour, CIMB Classic,  TPC Kuala Lumpur,  Maleisië. Prijzengeld: $ 7.000.000 Leaderboard

12-15 Challenge Tour, Hainan Open, Sanya Luhuitou GC, China. Prijzengeld: $  350.000  Leaderboard

13-14 Amateurs, Interland Nederland – België Senioren, Maastricht International. Leaderboard

14-15 Amateurs, Interland België – Nederland onder 12, Royal Zoute GC, Knokke. Leaderboard

12- 15 European Tour, Italian open, Golf Club Milano, Parco Reale di Monza Prijzengeld: $ 7.000.000

Het Italiaans Open is een van de Rolex Series-toernooien en dus is het prijzengeld opgetrokken naar zeven miljoen dollar. De komende jaren blijft het Italiaans Open deel uit maken van de Rolex Series, want een van de ‘tegenprestaties’ voor het krijgen van de Ryder Cup (in 2022 in Rome), is minstens tien jaar lang een rijk gedoteerd Open organiseren. 

Het beoogde doel met de Rolex Series, meer toppers verleiden European Tour te spelen, is deze week aardig in gelukt want er staat een aansprekend deelnemersveld. De Spaanse wereldsterren Sergio Garcia en Jon Rahm maken hun opwachting, net als Tommy Fleetwood, nog altijd de leider in de Race to Dubai. Uiteraard komt Francesco Molinari naar zijn geboorteland om zijn vorig jaar behaalde titel te verdedigen. Het toernooi wordt voor het derde opeenvolgende jaar gespeeld op Golfclub Milano.

Joost Luiten was er in 2015 niet bij, maar vorig jaar werd hij gedeeld 38ste. Luiten kent de baan die bij het racecircuit van Mona ligt dus goed en hij vindt het een course die hem wel ligt.  Als de putter een keer wil meewerken zit er wellicht een mooi resultaat in. 

Italië is met iets meer dan 100.000 golfers een klein golfland, toch zal het waarschijnlijk weer lekker druk worden op Golf Club Milano want de toegang is net als vorig jaar voor alle bij de bond geregistreerde golfers gratis.

Leaderboard

Televisie: Ziggo Sport Golf: do en vr 10:00 - 18:00 za en zo 12:30 - 17:30

Gaan we een hole-in-one zien deze week? Edoardo Molinari oefende in ieder geval vast flink...

12 – 15 Challenge Tour, Hainan Open, Sanya Luhuitou GC, China. Prijzengeld:  $ 350.000 

De Challenge Tour begint aan de reeks van vier slottoernooien met veel prijzengeld. Eerst twee weken in China, dan naar Ras Al Khaimah (Emiraten) en een week later het slottoernooi in Oman. Deze week in het Hainan Open komen maar twee Nederlanders aan de start, Reinier Saxton en Daan Huizing. De andere landgenoten staan te laag op de ranking om te mogen starten. Dat viertal kan het vizier gaan richten op Stage Two van de Qualifying School.

Leaderboard

12- 15 PGA Tour, CIMB Classic,  TPC Kuala Lumpur,  Maleisië. Prijzengeld: $ 7.000.000

De PGA Tour maakt een uitstapje naar Azië. Deze week in Maleisië de CIMB Classic, een week later staat in Korea de CJ Cup op het programma. Wie de grote favoriet is in de CIMB Classic moge duidelijk zijn. Justin Thomas won dit toernooi zowel in 2015 als in 2016. En Thomas is alleen maar beter geworden de afgelopen twaalf maanden dus de concurrentie kan de borst nat maken.

Thomas Pieters speelt in Maleisië zijn eerste toernooi op de PGA Tour als officieel lid van het circuit. De Belg is de laatste weken niet bepaald in vorm, dus het is de vraag of hij in het spoor van ‘Player of the Year’ Thomas kan blijven.

Leaderboard

Televisie: Ziggo Sport Golf: do en vr: 04:30 – 08:30 za en zo 05:00 – 09:00

12- 14 Alps Tour, Alps de Andalucia, Santa Clara Golf Granada. Prijzengeld  € 48.000 

Lars van Meijel komt aan de start in Zuid-Spanje. Van Meijel is ook de enige Nederlander voor wie er nog wat op het spel staat op de Alps Tour. Hij staat vierde in de jaarranking en een plek bij de beste vijf aan het eind van het seizoen betekent promotie naar de Challenge Tour. Na deze week volgt alleen nog het slottoernooi, de Alps Tour Grand Final.

Leaderboard