Joost Luiten in Schotland
Joost Luiten in Schotland
Beeld: Golfsupport.nl

Luiten verliest terrein in Schotland

7 oktober 2017 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten is gedeeld 30ste na de derde ronde van het Alfred Dunhill Links Championship in Schotland.

Joost Luiten was na een ronde op Carnoustie en een ronde op Kingsbarns gedeeld 18de. Op zaterdag speelde hij de Old Course in St Andrews - de minst moeilijke van de drie banen - en verloor hij met een ronde 71 (-1) terrein. 

De Nederlander startte op 10 en was na negen holes één onder voor de dag: drie birdies en twee bogeys. Hole 1 tot en met 9 speelde hij in 36 slagen: negen keer par.

'Ik begon goed maar in het middenstuk maakte ik te veel fouten', zei Luiten zaterdagavond. 'Ik noteerde drie birdies op de eerste vijf holes, maar daarna heb ik te weinig kansen gecreëerd. De fouten op 16 en 17 - waar ik twee bogeys maak - zorgen ervoor dat je net niet goed onder par kan gaan. Op 16 maak ik een domme bogey. Daar maak ik een verkeerde keuze en kom ik met een houten-3, waar ik eigenlijk een driver moest slaan, in de potbunker. Dat is een fout die makkelijk te voorkomen was. Dat kan natuurlijk gebeuren, maar vanaf dat moment was ik eigenlijk uit de ronde. Op 17, de Road Hole, kan je een keer een bogey maken. Ik maak daar een drieputt van de voorkant van de green. Op 18 lig ik na mijn drive in de Valley of Sin voor de green, maar weet ik ook geen birdie te maken. Op 16, 17 en 18 laat ik dus een slag liggen en dat nekt me.'

De tweede negen (hole 10 t/m 18 voor Luiten) speelde volgens Luiten erg lastig. 'Tegen de wind in. Ik creëer nog wel een paar birdiekansen maar die putts vallen niet. Met -1 laat je net te veel liggen. Het staat dicht bij elkaar, dus met een goede score morgen kan ik nog een goed resultaat halen.'

Tyrrell Hatton uit Engeland gaat aan de leiding met 18 onder par. Hij heeft vijf slagen voorsprong op de nummer twee, Grégory Bourdy uit Frankrijk. Rory McIlroy haalde de cut op de slag en is gedeeld 54ste.

Leaderboard.

Ladies European Tour - Anne van Dam

Anne van Dam staat na 45 holes in het Lacoste Open de France op de tweede plaats, met vier slagen achterstand op de leider, Cristie Kerr uit Amerika. 

Door slecht weer speelde Van Dam pas zaterdag haar tweede ronde op Golf de Chantaco bij Biarritz. Na 36 holes (65 en 67 slagen) was ze ook tweede en toen met zes slagen meer dan Kerr. Van Dam en Kerr speelden zaterdagmiddag negen holes en het verschil is nu vier slagen.

Leaderboard.

Lees meer over

Joost Luiten European Tour