Anne van Dam
Zwaar terreinverlies voor Anne van Dam
Beeld: LET

Van Dam van 1ste naar 90ste plaats

30 november 2017 Redactie GOLF.NL
Na een uitstekend begin van de Qualifying School van de LPGA Tour is Anne van Dam een dag later gekelderd in het klassement.

De 22-jarige Anne van Dam maakte woensdag 68 (-4) op de Jones Course van LPGA International in Florida met als resultaat een gedeeld eerste plaats in het klassement van 166 speelsters. Op donderdag had ze op de andere baan, de Hills Course, 81 slagen nodig (+9). De Nederlandse is gezakt naar de gedeelde 90ste plaats.

Van Dam was na een dubbele bogey op de par-4 eerste en een triple op de par-3 derde al snel vijf boven voor de dag. De rust keerde terug en de Nederlandse maakte op de par-4 elfde een birdie. Maar daarna volgden nog drie bogeys en een double bogey.  

Marissa Steen uit Amerika gaat na 36 holes aan de leiding met zes onder par. Van Dam staat na twee dagen op +5.

Er zijn nog drie ronden te gaan. Na vier van de vijf ronden is er een cut: de beste 70 speelsters plus ties gaan door. De beste 20 na 90 holes veroveren een volledige kaart voor de LPGA Tour in 2018. Nummer 21 tot en met 45 (plus gedeeld 45ste) zullen gedeeltelijke speelrechten op de LPGA Tour winnen. 

Als speelsters gedeeld 20ste worden, dan wordt de 20ste plaats beslist in een play-off over drie holes. Van Dam verovert met haar deelname aan de Q School-finale sowieso speelrechten voor de Symetra Tour, de eerste divisie in Amerika. Hoe hoger ze eindigt, hoe beter haar Symetra-kaart.

Leaderboard.

Van Dam op de eerste hole:

Lees meer over

Anne van Dam LPGA