Tip van de week: Max Albertus

27 november 2017 Redactie GOLF.NL
Voor de 'Tip van de week' vragen we in oktober en november een aantal Nederlandse Tour-spelers en -speelsters naar de meest gemaakte fouten die zij zien als het gaat om het spel van amateurs. Max Albertus is nummer 9 en onthult zijn geheim voor ontspanning bij elke slag.

Max Albertus: 'Ontspannen bij iedere slag'

'Veel amateurs (en soms ook professionals) hebben er moeite mee om rust in hun hoofd te krijgen in een ronde. Iedereen weet het: je speelt je beste golf als je jezelf niet in de weg zit. Ik durf te zeggen dat elke golfer wel eens een rondje heeft gespeeld waarbij alles goed ging. En vaak ligt dat niet aan de nieuwe clubs of je geluksmarker, maar aan de rust die je in je hoofd hebt. Maar hoe krijg je dit voor elkaar?

De afgelopen jaren heb ik aan mijn ademhaling gewerkt, zowel op als buiten de baan. Tijdens het spelen let ik op mijn ademhaling; tussen de slagen door en tijdens mijn pre-shot routine. Doordat ik de focus even van het resultaat (slaan van een goede bal) naar het proces breng (rustig worden door ademhaling), breng ik rust in mijn hoofd. 

Wat doe ik precies?

Tijdens het lopen adem ik alleen door mijn neus. Dit zorgt ervoor dat mijn concentratie hoog blijft. Tijdens de pre-shot routine ga ik achter mijn bal staan, adem ik uit door mijn neus, en hou ik mijn adem drie seconden in (of eigenlijk 'uit') voordat ik weer opnieuw inadem. Tijdens die drie seconden visualiseer ik de vlucht van de bal, van begin tot einde. 

Doordat je door je neus ademt blijft het CO2-gehalte in je bloed hoog, hierdoor wordt onnodige stress gereduceerd, wat ervoor zorgt dat je rustig en gefocust blijft.

Max Albertus (Instagram/YouTube) (23) is professional en speelt in 2018 op de Pro Golf Tour en de Alps Tour. 

Klik hier voor alle 'tips van de week'.

}