Wade Ormsby
Beeld: Getty Images

Twee Australische zeges

26 november 2017 Redactie GOLF.NL
Twee Australische zeges deze week. Wade Ormsby heeft zondag het Hong Kong Open gewonnen, Cameron Davis won het Emirates Australian Open.

Hong Kong Open

Het Hong Kong Open was het eerste toernooi van een nieuw seizoen, de 'Race to Dubai 2018'.

Wade Ormsby eindigde het toernooi op Hong Kong Golf Club met een ronde 68 (-2). Met -11 na 72 holes was de 37-jarige Australiër een slag beter dan een viertal dat op de tweede plaats eindigde, onder wie de Spanjaard Rafa Cabrera Bello. Het is Ormby's eerste zege op de European Tour en hij heeft met deze overwinning een plaats in het Brits Open veroverd.

Tommy Fleetwood, de nummer 1 van de Race to Dubai 2017, werd zesde met negen onder par. Miguel Angel Jiménez werd gedeeld zevende. Justin Rose en de Belg Thomas Detry eindigden met anderen op de gedeelde tiende plaats. Sergio Garcia werd gedeeld 19de.

Eindstand. Race to Dubai 2018.

Australian Open

De Australiër Jason Day, nummer 12 van de wereld, begon de slotdag als leider maar maakte 73 (+2) en eindigde op de vijfde plaats. Landgenoot Cameron Davis, een 22-jarige speler uit Sydney, greep met een ronde 64 de zege op de Australian Golf Club.

De Zweed Jonas Blixt werd tweede. De Amerikaan Jordan Spieth, samen met Day de favoriet voor de titel, werd achtste.