Kleine kans op promotie Huizing

2 november 2017 Redactie GOLF.NL
Ook in de tweede ronde van het slottoernooi van de Challenge Tour in Oman kwam Daan Huizing tot 70 slagen. Promotie afdwingen naar de European Tour wordt heel lastig maar het kan nog altijd.

Na twee ronden in 70 slagen staat Daan Huizing met -4 gedeeld vijftiende in de NBO Golf Classic Grand Final, de slotwedstrijd van de Challenge Tour in 2017. Na tien holes was de 27-jarige golfer +2 voor de dag, maar met vier birdies op vijf holes knokte hij goed terug. 

Promotie afdwingen naar de European Tour wordt wel heel lastig. Leider Estanislao Goya staat op -11, Oliver Lindell is tweede met -10 en Clement Sordet en Thomas Linard delen plaats drie met -9, vijf slagen beter dan Huizing. 

Zaterdagmiddag als het slottoernooi er op zit, krijgt de top-15 van de Road to Oman een kaart voor de European Tour. Huizing staat op plek 26, ruim 17.000 euro achter op plaats 15. De vierde plaats in Oman is goed voor € 21.800 maar andere spelers gaan ook geld verdienen dus Huizing moet minimaal derde zien te worden. Een zware opgave maar nog niet onmogelijk.

Leaderboard

Road to Oman 


Lees meer over

Challenge Tour