Jiménez, vier keer winnaar in Hong Kong
Beeld: Golfsupport.nl

Wie speelt waar? Week 47

21 november 2017 Redactie GOLF.NL
Een voorbeschouwing op de belangrijkste toernooien van deze week. Zodra de toernooien begonnen zijn kunnen de scores gevolgd worden door op de leaderboards te klikken.

23 - 26 UBS Hong Kong Open, Hong Kong Golf Club, Hong Kong. Prijzengeld: $ 2.000.000 Leaderboard

23 - 26 Emirates Australian Open, The Australian Golf Club, Sydney. Prijzengeld: $(Aus) 1.250.000 Leaderboard

22 - 25 International Team Championship, Costa Navarino GC, Dunes Course, Griekenland. Leaderboard

23 – 26 UBS Hong Kong Open, Hong Kong Golf Club, Hong Kong. Prijzengeld: $ 2.000.000

Zondag eindigde de Race to Dubai 2017, vier dagen later begint het nieuwe seizoen al weer. Het Hong Kong Open heeft ook nog eens de hoofdrolspelers in het veld van de ontknoping zondag in Dubai. Tommy Fleetwood, Justin Rose en Sergio Garcia zijn alle drie van de partij. Dat drietal is natuurlijk al eerder vastgelegd voor een ongetwijfeld leuk startgeld.

Het Hong Kong Open wordt gespeeld sinds 1959 en op de beker staan mooie namen als José Maria Olazábal, Colin Montgomerie, Ian Poulter, Rory McIlroy en Justin Rose die twee jaar geleden won. Dé man van het Hong Kong Open is echter Miguel Angel Jiménez. De Spanjaard won het toernooi vier keer, voor het laatst in december 2014. Op langere banen heeft de inmiddels 53-jarige Jiménez het tegenwoordig lastig, mede daarom speelt hij voornamelijk op de Champions (50+) Tour in de VS, maar op de klassieke parkbaan van de Hong Kong Golf Club is hij zeker nog iemand om rekening mee te houden.

Joost Luiten is er niet bij deze week, de beste golfer van Nederland komt pas weer in het nieuwe jaar (18 januari) aan de start in het Abu Dhabi Championship en dat is dan al weer het zesde toernooi van de Race to Dubai 2018.

Televisie: Ziggo Sport Golf: do en vr 06:30 – 09:30 za 05:30 -10:00 zo 05:00 – 09:30.

Leaderboard

23 - 26 Emirates Australian Open, The Australian Golf Club, Sydney. Prijzengeld: $ (Aus) 1.250.000

Geen toernooi op de PGA Tour deze week, wel het Australian Open, een toernooi met een rijke traditie (sinds 1904). In het verleden kwamen de grote namen graag naar het Australian Open dat kan pronken met winnaars als Jack Nicklaus, Arnold Palmer, Tom Watson en natuurlijk Greg Norman die vijf keer won in eigen land.

Het toernooi heeft wel aan uitstraling en belang ingeboet nu er wereldwijd zo veel toernooien zijn met aanmerkelijk meer prijzengeld. Veel wereldtoppers zien daarom af van de lange reis naar Australië, maar Jordan Spieth niet. De drievoudig majorwinnaar won het toernooi in 2014 en 2016. Dit jaar hoopt de organisatie vooral op een duel tussen Spieth en thuisspeler Jason Day.

Leaderboard

22 – 25 International Team Championship, Costa Navarino GC, Dunes Course, Griekenland.

Teams van drie spelen in dit kampioenschap voor pro’s van bij de PGA of Europe aangesloten landen. Nederland wordt in Griekenland vertegenwoordigd door Ralph Miller, Mark Reynolds en Inder van Weerelt. Er worden vier ronden strokeplay gespeeld en iedere dag tellen de twee beste scores van het drietal.