Anne van Dam in het Sanya Ladies Open
Anne van Dam in het Sanya Ladies Open
Beeld: LET/Tristan Jones

Van Dam eindigt in top 30 in China

19 november 2017 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam is in het Sanya Ladies Open op de gedeelde 26ste plaats geëindigd. Celine Boutier uit Frankrijk won het toernooi van de Ladies European Tour.

Anne van Dam werd vorige week in het Hero Women's Indian Open gedeeld derde. Deze week in China haalde ze met 73 en 74 slagen maar net de cut, maar door een goede ronde op de slotdag van het driedaagse toernooi boekt ze toch een plaats in de top 30.

De Arnhemse longhitter ging zondag rond in 68 slagen: ze maakte zes birdies en twee bogeys op Yalong Bay GC. Met de gedeelde 26ste plaats verdiende ze € 3.262. 

Van Dam is op de jaarranglijst van de 15de naar de negende plaats gestegen. Maar voor de Nederlandse staat het slot van het jaar in het teken van de LPGA Tour in Amerika. 'De grote toernooien in Abu Dhabi, India en China zie ik vooral als voorbereiding op de Qualifying School-finale van de LPGA Tour', zei ze begin november. Van Dam speelt die finale in Florida van 30 november tot 3 december. De top-20 verovert vol speelrecht op de LPGA Tour in 2018. 

Het toernooi in Hainan is gewonnen door Celine Boutier, een 24-jarige rookie uit Frankrijk. Met 67, 60 en 68 slagen was het verschil met de nummer twee, Solar Lee, vier slagen.

Leaderboard.Lees meer over

Anne van Dam