Tourkaart Lafeber ver uit zicht

15 november 2017 Redactie GOLF.NL
Na een tegenvallende vijfde ronde in de finale van de Qualifying School lijkt Maarten Lafeber promotie naar de European Tour te kunnen vergeten.

De 43-jarige Maarten Lafeber kwam woensdag niet verder dan een ronde 72 (+1) op de Lakes Course van Lumine. Met vier birdies en vijf bogeys zakte Lafeber flink terug in het klassement naar een gedeelde 65ste plaats. Met nog 18 holes te spelen heeft de NGF-bondscoach nog een heel kleine kans om bij de beste 25 te eindigen en zo een kaart te bemachtigen voor het hoogste niveau. Met zijn totaal van -3 heeft de winnaar van het KLM Open 2003 een achterstand van acht slagen op de top-25. Lafeber haalde als enige Nederlander dinsdag de cut, Daan Huizing en Jurrian van der Vaart waren na vier ronden uitgespeeld. Door het overleven van de cut heeft Lafeber in ieder geval een goede kaart voor Challenge Tour in 2018.   

De 21-jarige Engelsman Sam Horsfield gaat aan kop na 90 van de in totaal 108 te spelen holes. Gonzalo Fernandez-Castaño deed goede zaken met een ronde in 65 slagen. De Spanjaard, winnaar van het KLM Open in 2005, staat op de gedeelde tiende plaats op -13. Anders Hansen, de 48-jarige Deense routinier, deed ook heel goede zaken met een 65 en staat op plek zeven met -14. 

Leaderboard.

Over de Final Stage Qualifying School

De eerste vier ronden speelt iedereen twee keer op de Lakes Course en twee keer op de Hills Course van de Lumine Golf & Beach Club bij Tarragona. Na die vier ronden gaat de top-70 (van de 156 spelers aan de start) plus ties door naar de twee slotronden die op de Lakes Course worden gespeeld. Iedereen die de cut overleeft heeft sowieso een goede kaart voor de Challenge Tour in 2018.

Vorig jaar haalden vijf Nederlanders de finale, van dat vijftal overleefden Maarten Lafeber en Darius van Driel de cut maar een Tourkaart veroveren zat er niet in. Dit jaar begonnen  drie landgenoten aan de finale, Maarten Lafeber, Daan Huizing en Jurrian van der Vaart.

Lees hier alles over de Qualifying School.


Lees meer over

European Tour