Jurrian van der Vaart
Jurrian van der Vaart
Beeld: Golfsupport.nl

Weer terreinverlies Nederlanders in Q School

13 november 2017 Redactie GOLF.NL
De Nederlanders staan er niet goed voor na de derde dag van de Qualifying School-finale. Maarten Lafeber staat nog binnen de cutline, maar Jurrian van der Vaart niet meer en Daan Huizing nog steeds niet.

De top-25 (plus ties) na zes ronden krijgt een felbegeerde kaart voor de European Tour maar dan moet je eerst de cut halen. De cut valt dinsdag na de vierde ronde, de top-70 plus ties (van de 156 spelers aan de start) strijdt dan verder om de kaarten voor de European Tour.

Maarten Lafeber speelde maandag op de Hills Course van Lumine Golf Club in Spanje en ging rond in 73 slagen (+1). Zijn totaal na drie ronden is -1 en daarmee staat hij op de gedeelde 68ste plaats. 

Daan Huizing heeft maandag wel een sprong naar boven gemaakt maar staat met +1 na 54 holes nog twee slagen van de cutline. Hij maakte 70 op de Lakes Course en is gedeeld 86ste.

Jurrian van der Vaart is na drie ronden op de gedeelde 112de plaats te vinden. Op maandag noteerde hij een 75 (+3) op de Hills Course. Van der Vaart is met die score 49 plaatsen gezakt.

De leider, Laurie Canter uit Engeland staat op -13. Gonzalo Castan-Fernandez is gedeeld 34ste en Simon Dyson gedeeld 121ste.

Leaderboard.

Over Final Stage Qualifying School

De eerste vier ronden speelt iedereen twee keer op de Lakes Course en twee keer op de Hills Course van de Lumine Golf & Beach Club bij Tarragona. Na die vier ronden gaat de top-70 (van de 156 spelers aan de start) plus ties door naar de twee slotronden die op de Lakes Course worden gespeeld. Iedereen die de cut overleeft heeft sowieso een goede kaart voor de Challenge Tour in 2018. 

Vorig jaar wisten vijf Nederlanders de finale te halen, van dat vijftal overleefden Maarten Lafeber en Darius van Driel de cut maar een Tourkaart veroveren zat er niet in. Dit jaar zijn er drie landgenoten in de finale, Lafeber, Daan Huizing en Jurrian van der Vaart (Johannes Veerman, die een Nederlandse vader heeft zich ook gekwalificeerd maar speelt onder de Amerikaanse vlag).

Lees hier alles over de Qualifying School.

Lees meer over

European Tour