Maarten Lafeber
Maarten Lafeber
Beeld: Golfsupport.nl

Terreinverlies Nederlanders in finale Q School

12 november 2017 Redactie GOLF.NL
Maarten Lafeber en Jurrian van der Vaart hebben flink terrein verloren op dag twee van de finale van de Qualifying School.

Maarten Lafeber was zaterdag na een ronde 68 op de Hills Course van Lumine Golf Club gedeeld zevende. Na ronde twee is hij gedeeld 32ste. Op dag twee, op de Lakes Course van de Spaanse baan, maakte hij 73 (+2). Na vijftien holes was hij nog level par voor de dag maar Lafeber besloot de tweede ronde met bogeys op 7 en 9 (zijn 16de en 18de holes). 

Jurrian van der Vaart was na de eerste dag van de marathon van zes rondes gedeeld 14de maar is nu op de gedeelde 63ste plek te vinden: 44 plaatsen lager. Hij maakte zondag op de Lakes Course drie birdies en zes bogeys voor een ronde 74 (+3). 

Daan Huizing stond na de eerste dag net in de top 90. Hij ging zondag rond in 72 slagen (par) op de Hills Course en is na 36 holes gedeeld 95ste, net als onder anderen Simon Dyson.

De leiders, Andrea Pavan en Tom Murray, staan op -10.

De top-25 (plus ties) na 108 holes krijgt een felbegeerde kaart voor de European Tour. Het is eerst zaak om na vier ronden de cut te halen (lees meer verderop).

Leaderboard.

Over Final Stage Qualifying School

De eerste vier ronden speelt iedereen twee keer op de Lakes Course en twee keer op de Hills Course van de Lumine Golf & Beach Club bij Tarragona. Na die vier ronden gaat de top-70 (van de 156 spelers aan de start) plus ties door naar de twee slotronden die op de Lakes Course worden gespeeld. Iedereen die de cut overleeft heeft sowieso een goede kaart voor de Challenge Tour in 2018. 

Vorig jaar wisten vijf Nederlanders de finale te halen, van dat vijftal overleefden Maarten Lafeber en Darius van Driel de cut maar een Tourkaart veroveren zat er niet in. Dit jaar zijn er drie landgenoten in de finale, Lafeber, Daan Huizing en Jurrian van der Vaart (Johannes Veerman, die een Nederlandse vader heeft zich ook gekwalificeerd maar speelt onder de Amerikaanse vlag).

Lees hier alles over de Qualifying School.

Lees meer over

European Tour