Maarten Lafeber start sterk in de Final Stage van Q School.
Beeld: Golfsupport.nl

Sterke start Lafeber en Van der Vaart in finale Q School

11 november 2017 Redactie GOLF.NL
Maarten Lafeber (-4) en Jurrian van der Vaart (-3) zijn de finale van de Qualifying School op Lumine Golf Club sterk begonnen.

Bondscoach Lafeber liet zaterdag op de Hills Course een 68 (-4) noteren. De routinier noteerde een bogey op hole vier, maar kwam daarna goed in zijn spel met vijf birdies op de laatste twaalf holes, waarvan drie op de laatste vijf. Lafeber staat daarmee gedeeld 7de.

Ook Jurrian van der Vaart is goed gestart in de marathon van zes rondes. De Nederlander noteerde vier birdies en een bogey op de Hills Course en staat met -3 op de gedeeld 14de plaats.

Daan Huizing kende een minder gelukkige start op de Lakes Course. De professional uit Soest noteerde zes bogeys en vier birdies voor een ronde 73 (+1). Huizing staat voorlopig buiten de top-100 maar er is nog een ontzettend veel golf te spelen, om precies te zijn 90 holes.

De top-25 (plus ties) krijgen na 108 holes een felbegeerde kaart voor de European Tour. 

Leaderboard.

Over Final Stage Qualifying School

De eerste vier ronden speelt iedereen twee keer op de Lakes Course en twee keer op de Hills Course van de Lumine Golf & Beach Club bij Tarragona. Na die vier ronden gaat de top-70 (van de 156 spelers aan de start) plus ties door naar de twee slotronden die op de Lakes Course worden gespeeld. Iedereen die de cut overleeft heeft sowieso een goede kaart voor de Challenge Tour in 2018. 

Vorig jaar wisten vijf Nederlanders de finale te halen, van dat vijftal overleefden Maarten Lafeber en Darius van Driel de cut maar een Tourkaart veroveren zat er niet in. Dit jaar zijn er drie landgenoten in de finale, Lafeber, Daan Huizing en Jurrian van der Vaart (Johannes Veerman, die een Nederlandse vader heeft zich ook gekwalificeerd maar speelt onder de Amerikaanse vlag).

Lees hier alles over de Qualifying School.

    

Lees meer over

European Tour