Joost Luiten en een schildpad in de eerste ronde van de Nedbank Challenge
Joost Luiten en een schildpad in de Nedbank Challenge
Beeld: Getty Images

Goed begin Luiten in Nedbank Challenge

9 november 2017 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten is de Nedbank Golf Challenge in Zuid-Afrika goed begonnen met een ronde 71 (-1).

Joost Luiten maakte op de eerste negen van de Gary Player Country Club een birdie en een bogey. Op de back nine volgden twee birdies en één bogey voor een ronde 71 (-1) en een 22ste plaats.

'Het spel van de tee is nog steeds erg goed', reageerde Luiten vanuit Sun City. 'Alles onder par is gewoon goed hier op Gary Player CC. Het is een lastige baan en er staat bijna altijd een verraderlijke wind die continu draait en moeilijk is in te schatten. We zitten ook op hoogte en je slaat wat verder dus daar moet je ook rekening mee houden. Van de tee ging het vandaag goed. Op de greens, die ik vandaag moeilijk kon lezen, heb ik te veel laten liggen. Op 6 maak ik een drie-putt van vier meter. Daar gooi ik een slag gewoon weg en daarna heb ik weinig meer voor birdie in de hole gekregen, al moet ik zeggen dat de ijzers naar de vlag ook nog wel wat scherper konden.'

Op de par-3 16de hole van de Gary Player CC was het bijna raak voor Luiten. 'Met een ijzer-6 sla ik bijna een hole-in-one, dus dat was een dooie birdie. Het is jammer dat ik op 17 direct een bogey maak. Ik sla daar met mijn driver de bal in de fairwaybunker en had geen stand en kon die bal niet meer dan 10 meter slaan. Vervolgens sla ik een flyer over de green en is een bogey nog knap daar. 

Luiten kijkt positief naar de dag van morgen. 'Van tee tot green is het spel nog steeds goed. Dus ik moet geduldig blijven. Het veld staat dicht op elkaar. Als het morgen loopt op de greens kan ik drie of vier onder par spelen en aansluiting vinden met de leiders', aldus de Nederlander.

Bernd Wiesberger is de leider na dag één met vijf onder par. Victor Dubuisson, Scott Jamieson, Branden Grace en Julian Suri maakten 68 (-4).

De Nedbank Golf Challenge staat voor de vijfde keer op de kalender van de European Tour en is dit jaar het tweede van de drie Final Series toernooien. Er doen maar 72 spelers mee aan het toernooi op de Gary Player Country Club die grenst aan het Pilanesberg National Park en waar veel wild de baan opkomt. Joost Luiten heeft de Nedbank Challenge drie keer eerder gespeeld met een veertiende plaats vorig jaar als beste resultaat. 

Leaderboard. Televisie: Ziggo Sport Golf: do 08:00-15:00 uur, vr, za en zo 09:00-15:00. Beelden van dag één van Ziggo:

Loading the player...

Een flinke dosis geluk voor Nacho Elvira:

Lees meer over

European Tour Joost Luiten