Reactie Joost Luiten dag 2 Turkish Airlines Open: 73 (+2)
Bron: GOLF.NL

Luiten valt uit de top 10

3 november 2017 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten speelde de tweede ronde van het Turkish Airlines Open in 73 slagen en is uit de top 10 gevallen. Nicolas Colsaerts gaat aan de leiding en heeft vier slagen voorsprong.

Joost Luiten was na een ronde 64 op de eerste dag gedeeld eerste. Maar op dag twee volgde niet opnieuw een birdieregen zoals op donderdag.

De Nederlander was na negen holes op Regnum Carya level par voor de dag: een birdie op de par-3 tweede en een bogey op de par-3 vierde. Op de tweede negen maakte Luiten twee bogeys: op de par-4 11de en de par-4 18de.

'Dit was het tegenovergestelde van gister', zei Luiten. 'Gister wist ik van een 68 een 64 te maken, vandaag maak ik van een 69 een 73. Ik hole geen putt, maar sloeg mijn ijzers ook niet dicht bij de vlag.' Bekijk in de carrousel boven dit bericht het volledige interview met Luiten over zijn ronde.

Luiten is met -5 totaal gedeeld dertiende en staat negen slagen achter op de leider, Nicolas Colsaerts. De Belg maakte donderdag opnieuw 64. Colsaerts staat op veertien onder par en heeft vier slagen voorsprong op de nummer twee, Eddie Pepperell uit Engeland.

Lee Westwood is achtste halverwege het met 7 miljoen euro gedoteerde toernooi. Colsaerts landgenoot Thomas Pieters is gedeeld negende. Luiten deelt de 13de plaats met onder anderen Justin Rose. Henrik Stenson is gedeeld 62ste.

Op zaterdag start Luiten om 08:55 Nederlandse tijd. De Rotterdammer speelt de derde ronde met Andy Sullivan en Callum Shinkwin. 

Leaderboard. Beelden van Ziggo van dag twee:

Loading the player...

Volg de ronden van Joost op Twitter:

Henrik Stenson in de eerste ronde:

Anne van Dam in Abu Dhabi

Anne van Dam speelt deze week het Fatima Bint Mubarak Ladies Open. Ze staat na ronden in 68, 72 en 71 slagen in de middenmoot.

Leaderboard.

Lees meer over

Joost Luiten European Tour