Roos Haarman met coach Niels Kraaij op dag drie van de Copa Sotogrande.
Beeld: Golfsupport.nl

Haarman als 4de naar slotronde Copa Sotogrande

31 maart 2017 Redactie GOLF.NL
Roos Haarman heeft op moving day van de Copa Sotagrande Zhen Bontan afgelost als beste Nederlandse. Haarman staat met nog 18 holes te spelen gedeeld vierde, zes slagen achter de Franse leidster. Zhen Bontan en Romy Meekers staan in Spanje samen op de gedeeld zevende plaats.

Met een ronde 76 op moving day steeg Haarman twee plaatsen. De speelster van De Pan noteerde zes bogeys en twee birdies op de zeer lastige baan aan de Zuid-Spaanse kust.

Zhen Bontan staat er nog steeds goed bij, maar zakte wel twee plaatsen in het klassement na een 78 (+6). Naast Bontan op de gedeeld zevende plaats staat landgenote Romy Meekers, die twee weken geleden het Italiaans Amateur op haar naam schreef en na 54 holes op +13 staat, een slag achter Haarman.

In het landenklassement van de Copa Sotogrande, ook bekend als de European Nations Cup, blijft Nederland knap eerste. Bij de dames tellen per dag de twee beste scores mee voor de teamscore. De steady spelende Nederlandse dames hebben een voorsprong van drie slagen op Denemarken.

Bij de mannen speelde Vince van Veen zijn beste ronde tot nu toe: 72 (par). De speler van de Goyer klom naar de gedeelde tiende plaats.

De volgende Nederlander op het leaderboard is Pierre Jr Verlaar. De amateur van The Dutch heeft een totaal van +16 achter zijn naam staan en staat gedeeld 35ste. 

De 17-jarige Jerry Ji had over 54 holes twee slagen meer nodig dan Verlaar en staat gedeeld 41ste. Peter Melching is de vierde en laatste Nederlander met 243 (+27) slagen na 54 holes, goed voor de 64ste plek. In het landenklassement staan de heren negende.

Leaderboard dames.
Leaderboard heren.
Leaderboard dames teams.
Leaderboard heren teams.

Reactie Zhen Bontan:

}