Marc Leishman wint de eerste editie van de Arnold Palmer Invitational sinds 'The King' er niet meer is.
Bron: YouTube PGA Tour

Leishman lacht het laatst in Arnold Palmer Invitational

20 maart 2017 Redactie GOLF.NL
Een 69 (-3) op zondag was genoeg voor de Australiër Marc Leishman om Kevin Kisner en Charley Hoffman het nakijken te geven en het rode vest - de mooie nieuwe hoofdprijs van de Arnold Palmer Invitational - aan te trekken.

Een putt van vijftien meter op 16, die in de hole verdween voor eagle, was het bewijs dat het de dag was van Marc Leishman. Met twee zwaar bevochten pars op de laatste twee holes - en concurrenten die steken lieten vallen - was zijn totaal van -11 genoeg voor zijn tweede PGA Tour zege. 

'Je ziet hier jongens winnen en dan staat hij achter de green te wachten', zei Leishman over het ontbreken van de in september overleden Arnold Palmer. 'Dat hij er niet meer is, is natuurlijk heel erg triest, maar om hier te winnen is een droom die uitkomt.' 

Niet Leishman maar Kevin Kisner had halverwege de laatste ronde op Bay Hill de beste papieren. De Amerikaan stond drie slagen voor, maar wist in het restant geen birdies meer te maken en gaf veel weg met twee bogeys.

Rory McIlroy gaf zichzelf nog een goede kans door de leiding te delen na een birdie op 16 (zie de video bovenaan dit bericht). Op 18 kreeg de Noord-Ier nog een kans van een kleine tien meter om ook op -11 te eindigen, maar die putt ging er voorbij en met een drie-putt werd McIlroy gedeeld vierde (samen met onder anderen Tyrrell Hatton). 

'Tien onder in het weekend is een goede score hier, en ik kan veel positieve dingen meenemen naar volgende week', aldus McIlroy, die net als Joost Luiten vanaf woensdag het WGC-Dell Match Play speelt. 
 
Leishman was voor deze week 62ste (nu 32ste) van de wereld en had zich nog niet gekwalificeerd voor de Masters. Naast drie jaar speelrecht op de PGA Tour, 1,56 miljoen dollar en een rood 'Arnold Palmer' vest, mag de 33-jarige professional ook naar Augusta. Geen slechte dag dus voor Marc Leishman.

Leaderboard.

Beelden van Ziggo Golf van de Arnold Palmer Invitational:

Loading the player...


De reactie van de winnaar, 'een droom die uitkomt':

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}