Zhen Bontan
Zhen Bontan
Beeld: Golfsupport.nl

Bontan 2de en Meekers 4de

18 maart 2017 Redactie GOLF.NL
Zhen Bontan staat er nog steeds heel goed in het Italiaans Amateur Kampioenschap. Na de derde ronde is ze gedeeld tweede. Romy Meekers klom naar de gedeelde vierde plaats.

Dames

Zhen Bontan was na de eerste en tweede ronde gedeeld eerste. Na een ronde 73 (+1) op zaterdag is de speelster van De Pan gedeeld tweede, maar er is maar één slag verschil met de leider, Alessia Nobilio uit Italië. 'We gaan morgen meedoen om de prijzen', zegt Bontan in een reactie (zie hieronder).

Romy Meekers steeg met 72 slagen van de gedeelde zevende plaats naar de gedeelde vierde plaats. Zij staat met +4 totaal maar twee slagen achter op de leider.

De vier Nederlandse vrouwen hebben allemaal de 54-holes cut gehaald. Mayka Hoogeboom is gedeeld 34ste en Pasqualla Coffa is 58ste (ze haalde de cut op twee slagen). Op zondag wordt de slotronde op Donnafugata Golf Resort & Spa gespeeld. 

Heren

Bij de heren doet Davey Porsius het goed. De amateur van de Goyer maakte zaterdag 72 op Acaya Golf and Spa Resort en is met +2 totaal gedeeld zevende. De leider, de Amerikaan Sean Crocker, bracht zijn totaal op zes onder par, acht slagen beter dan Porsius.

Lars Keunen zakte door een ronde 78 van de negende naar de gedeelde 30ste plaats. De overige Nederlandse heren:

  • T37 Dario Antonisse
  • T49 Koen Kouwenaar
  • T49 Robbert van Helden

Philip Bootsma en Nordin Van Tilburg misten de cut op vier slagen. Martijn Horters is er ook niet meer bij op zondag.

Leaderboard dames.

Leaderboard heren.

Een reactie van Zhen Bontan na ronde drie:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}