Anne van Dam opent het World Ladies Championship met een 79 (+6)
Beeld: Ladies European Tour - Tristan Jones

Stroeve start Van Dam in China

17 maart 2017 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam is haar seizoen op de Ladies European Tour begonnen met een ronde 79 (+6). Ze staat daarmee in de achterhoede van het klassement van het World Ladies Championship in Haikou, China.

Gestart op hole 1 van Mission Hills begon de Nederlandse haar eerste wedstrijdronde van 2017 met een dubbele bogey. Na een birdie op 2 volgde er wederom een dubbele bogey op de par-4 4de hole. Met nog een birdie en een bogey ging de Arnhemse met 39 (+3) slagen door de turn.

Op de tweede negen wist Van Dam nog wel een birdie te maken, maar op de holes 14 t/m 17 noteerde ze vier bogeys op rij om na een par op de slothole voor een 79 (+6) te tekenen. Nog niet alle speelsters zijn binnen, maar met +6 staat Van Dam rond de 100ste plaats in het klassement. 

De leiding is in handen van Georgia Hall. De Britse speelster noteerde een 67 (-6) en wordt gevolgd door twee Zuid-Koreaanse speelsters op -5. De voorlopige cut ligt op +3. Van Dam start zaterdag om 01:00 Nederlandse tijd.

De zesde editie van het World Ladies Championship (54 holes) is tri-sanctioned en telt naast de Ladies European Tour ook mee voor de Korean LPGA en China LPGA Tour. Na deze week staat het Terre Blanche Ladies Open (31 maart t/m 2 april), een toernooi van de LET Acces Series, op het programma van de nummer 241 van de wereldranglijst.

Nieuwe coach

Van Dam werkt sinds kort met een nieuwe coach: David Dickmeis uit Denemarken. De opvolger van Eric der Kinderen (Eindhovensche) werkt ook samen met de succesvolle Deense speelsters Nanna Koerstz Madsen en Emily Kristine Pedersen. De Nederlandse longhitter werkte met Dickmeis veel aan het korte spel, maar met het oog op de toekomst, en het voorkomen van blessures, ook aan de swing voor haar lange slagen.

Leaderboard.

Order of Merit.

Website Anne van Dam.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}