Pierre Verlaar Jr strandt in de kwartfinale van het Spaans Amateur.
Beeld: Golfsupport.nl

Verlaar strandt in kwartfinale Spaans Amateur

4 maart 2017 Redactie GOLF.NL
De weg voor Pierre Verlaar naar de Copa S.M. El Rey eindigde op zaterdag in de kwartfinale. Eduard Rousaud uit Spanje was op El Saler voor eigen publiek met 5&4 te sterk voor de Nederlander.

Pierre Verlaar plaatste zich bij de heren als enige Nederlander voor de matchplay-ronden op El Saler. Op vrijdag won hij twee partijen om in de kwartfinale op zaterdag het onderspit te delven. 

De 18-jarige speler van Oranje won eerder dit jaar het Qatar Amateur en kent tot dusver een goed seizoen. 

'Het was een mooie week en ik heb goed gespeeld', zei de speler van The Dutch die het toernooi begon met een rond 69 (-3).  'Alleen op de tweede dag van de strokeplay-kwalificatie was het zwaar (81 slagen, red.) en heb ik niet rustig kunnen spelen. In de kwartfinale maakte ik net te veel foutjes waardoor ik hem niet heb kunnen pakken. Het was top dat ik op de eerste dag in zo'n groot toernooi de leiding pakte.'

Bij de dames op Sherry Golf overleefden drie Nederlanders de strokeplay-kwalificatie. Romy Meekers en Roos Haarman werden in de eerste ronde verslagen. Zhen Bontan won haar eerste partij, maar verloor in de achtste finale met 3&2 van Emma Spitz, een speelster uit Oostenrijk die eerder ook te sterk was voor Romy Meekers. 

Matchplay heren.

Matchplay dames.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}