mk
Michael Kraaij in actie op de Pro Golf Tour.
Beeld: Golfsupport.nl

5de plaats voor Kraaij op Pro Golf Tour

4 maart 2017 Redactie GOLF.NL
Michael Kraaij is in Marokko op de vijfde plaats geƫindigd in het Madaef Open. De Nederlander ging de slotdag in op de gedeelde eerste plaatsr, maar had uiteindelijk drie slagen te veel nodig om in een play-off voor de titel te komen.

Na rondes 75-71 had Kraaij op de laatste dag 77 slagen nodig op de par-72 baan van Pullman El Jadid Royal Golf in Marokko. Hij eindigde met een totaalscore van +7 op de gedeelde vijfde plaats.

'Als je aan het begin van deze week had gezegd dat ik op de gedeelde vijfde plaats zou eindigen, dan had ik er zeker voor getekend aangezien ik de laatste vijf dagen ziek ben geweest, maar er had uiteindelijk zeker meer ingezeten', zei Kraaij. 

'De eerste twee dagen was het spel gewoon solide, maar vandaag was het best een beetje slordig. Ik moet wel zeggen dat deze baan op sommige punten gewoon oneerlijk en onmogelijk is en geluk een grotere factor dan normaal speelt. Ik had drie goede birdiekansen op de laatste drie holes. Het was mooi geweest als er daar eentje van in was gegaan', aldus de 25-jarige professional. Hij mag woensdag al weer aan de bak in het volgende toernooi van de Pro Golf Tour in Marokko: het Royal Golf Anfa Mohammedia Open.

De Zwitser Marco Iten had na 54 holes +4 achter zijn naam staan en versloeg in de play-off de Duitser Maximilian Laier. 

Van de tien Nederlanders aan de start haalden er vier op vrijdag de cut, die door de moeilijke omstandigheden (wind en harde kleine greens) met +9 zeer hoog lag. Na Kraaij presteerden Lars Buijs en Robbie van West het beste met een totaal van +12 en een gedeeld 22ste plaats. Dylan Boshart eindigde met +13 op de 32ste plaats.

Leaderboard.

Order of Merit (de top-5 van de Order of Merit aan het eind van het seizoen promoveert naar de Challenge Tour).

Casa Green Golf Club
Casa Green Golf Club

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}