Pierre Verlaar
Pierre Verlaar
Beeld: Golfsupport.nl

Verlaar naar kwartfinale in Spaans Amateur

3 maart 2017 Redactie GOLF.NL
Pierre Verlaar heeft de kwartfinale van het Internationaal Spaans Amateur Kampioenschap bereikt. Zhen Bontan verloor in de achtste finale.

Vrouwen

Alle Nederlandse vrouwen overleefde de 36-holes strokeplay-kwalificatie op Sherry Golf in Jerez en Nederland werd tweede in de Nations Cup

Op vrijdag werd eerst de 16de finale gespeeld in de strijd om de prestigieuze Copa de S.M. La Reina. Romy Meekers verloor op de 19de van Emma Spitz uit Oostenrijk. Roos Haarman verloor met 4 en 3 van de Engelse Annabell Fuller.

Zhen Bontan won vrijdagochtend wel haar eerste partij, tegen de Engelse Gemma Clews, met 5 en 4. De amateur van De Pan speelde vervolgens vrijdagmiddag tegen Spitz. Die partij ging naar de Oostenrijkse: 3 en 2.

Mannen

Pierre Verlaar plaatste zich als enige Nederlandse man voor de matchplay-ronden op El Saler. Vrijdagochtend won hij de 16de finale van Giacomo Fortini: 2 en 1. 

Verlaar speelde vrijdagmiddag tegen de Spanjaard Eduard Rousaud en won die partij met 2 up. Zo heeft de Nederlander die eerder dit jaar het Qatar Amateur won de kwartfinale van de Copa de S.M. El Rey bereikt.

Matchplay damesMatchplay heren.

Vince van Veen miste de 36-holes cut en volgde Verlaar:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}