Pierre Verlaar Jr en Zhen Bontan.
Beeld: Golfsupport.nl

Goed begin Verlaar en Bontan in Spaans Amateur

1 maart 2017 Redactie GOLF.NL
Pierre Verlaar Jr en Zhen Bontan zijn het Spaans Amateur goed begonnen. Verlaar noteerde een 69 (-3) op El Saler en Bontan had voor haar openingsronde op Sherry Golf in Jerez 70 (-2) slagen nodig.

De dames spelen om de prestigieuze Copa de S.M. La Reina, en Bontan staat na de eerste dag op de gedeelde eerste plaats. De speelster van De Pan noteerde vier birdies en twee bogeys en deelt de koppositie met de Duitse Anastasia Mickan.

Roos Haarman had 77 slagen nodig en staat met +5 voorlopig op de gedeeld 36ste plaats. Romy Meekers had met +6 een slag meer nodig en staat 50ste. 

Ook bij de heren, waar er 120 spelers strijden om de Copa de S.M. El Rey, gaat na dag 1 een Nederlander aan de leiding, namelijk Pierre Jr Verlaar. De speler van The Dutch, die eerder dit jaar de beste was in het Qatar Amateur, heeft drie slagen voorsprong op de nummer twee.

Landgenoot Stan Kraai begint ook goed. Na een ronde 74 (+2) staat de Nederlandse amateur van de Eindhovensche gedeeld tiende. Lars Keunen deed minder goede zaken met een 82 (+10) en staat in de achterhoede (T-93). Vince van Veen had een late starttijd op El Saler en tekende voor een 80 (+8), goed voor een 68ste plaats.

De eerste twee dagen (dinsdag - woensdag) van het Internationaal Spaans Amateur Kampioenschap zijn een strokeplay-kwalificatie voor het matchplay gedeelte (donderdag - zondag). De beste 32 spelers en speelsters na 36 holes mogen door. 

Leaderboard dames.
Leaderboard heren.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}