Een eerste top-10 notering van het seizoen voor Reinier Saxton.
Beeld: Golfsupport.nl

Achtste plaats voor Saxton in Tsjechië

28 mei 2017 Redactie GOLF.NL
Reinier Saxton is achtste geworden in de D+D Real Czech Challenge. Dankzij een ronde 69 (-3) voor een totaal van -13 behaalde hij zijn eerste top-10 notering van het seizoen.

'Vandaag begon ik niet zo heel goed', zei Reinier Saxton over zijn laatste ronde in 69 slagen. 'Ik holede twee goede putts voor par op 4 en 5 en laat daarna tot hole 10 aardig wat kansen liggen. Vervolgens maak ik een goede birdie op 14 en 16. Op 18 mis ik helaas nog een aardige kans van drie meter, maar al met al heb ik professioneel gespeeld de laatste paar dagen.'

'Het was niet altijd top maar ik heb mijn spel goed gemanaged', aldus Saxton, die komende week niet speelt en daarna wellicht weer meedoet aan een toernooi op de European Tour (Lyoness Open, Oostenrijk).

Met zijn achtste plaats verdiende Saxton bijna 5000 euro. De Santpoorter steeg 83 plaatsen en staat nu 60ste op de Order of Merit van de Challenge Tour, de Road to Oman.

Julian Suri claimde de zege in Tsjechië en leidt daarmee de Road to Oman:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Maarten Lafeber (72-73=+1) en Darius van Driel (74-71=+1) misten de cut (-3) op Golf & Spa Kunětická Hora in Tsjechië. Wil Besseling, Jurrian van der Vaart en Daan Huizing kwamen deze week niet in actie.

Leaderboard.

Jaarranglijst.

}