Robbie van West
Beeld: Golfsupport.nl

Van West wordt 6de in Raiffeisen Open

25 mei 2017 Redactie GOLF.NL
Robbie van West is donderdag gedeeld zesde geworden in het Raiffeisen Open, een wedstrijd van de Pro Golf Tour.

Robbie van West was de beste Nederlander op Golfclub St. Pölten in Oostenrijk. Met 67, 69 en 66 slagen (-11) eindigde hij zes slagen achter de winnaar, Stanislav Matus. Deze Tsjech won het 'Raiffeisen Pro Golf Tour St Pölten 2017 presented by Diners Club & Noyan Golftravel' met 62-70-64.

Van West won begin dit jaar een toernooi van de Pro Golf Tour, het Open Tony Jacklin. Het is de vijfde keer dit seizoen dat hij in de top-10 eindigt. Op de Order of Merit is Van West nummer 5.

Maarten Bosch werd gedeeld 23ste en Dylan Boshart gedeeld 41ste. Boshart is zevende op de jaarranglijst. Van de overige Nederlanders in het toernooi misten er twee de cut op één slag, Mitchell Schoorl en Rob van de Vin.

Het volgende toernooi begint op 29 mei: het Adamstal Open in Oostenrijk.

Eindstand. Order of Merit.

Alps Tour

Op donderdag is het Open Golf Clement Ader Paris begonnen. Lars van Meijel is na de eerste ronde op Golf Clement Ader Paris (71 slagen, -1) gedeeld achtste.

De Spaanse amateur Adria Arnaus gaat aan de leiding met -6.

Leaderboard.

LET Access Series

Joyce Chong heeft op drie slagen de cut gemist in het Forget Foundation PGA Championship op PGA National Sweden. Na ronde 1 op woensdag (75 slagen) was ze gedeeld 32ste. Op donderdag ging ze rond in 77 slagen.

De Belgische Manon De Roey is gedeeld eerste.